Σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg, o Kit Juckes, επικεφαλής ανάλυσης για την αγορά συναλλάγματος της Societe Generale, υποστηρίζει ότι έχει χαθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην ελληνική αγορά ομολόγων και για να βελτιωθεί το κλίμα θα πρέπει να υπάρξουν δραστικές λύσεις, όπως ένα δεύτερο πακέτο στήριξης.

Οι αγορές αυτήν τη στιγμή «δεν εμπιστεύονται» την Ελλάδα, δηλώνει και συμπληρώνει: «Εάν η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να δανειστεί χρήματα για δύο, τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια από ιδιώτες, σε αυτό το σημείο θα έπρεπε να παλέψει πολύ για να τα καταφέρει».

Κατά την άποψή του «η λύση είναι περισσότερη στήριξη από την Ευρώπη, κατά συνέπεια ένα ακόμη πακέτο στήριξης, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να δανειστούν κεφάλαια από την αγορά, ή μία αλλαγή που θα εξαφανίσει τον φόβο της αναδιάρθρωσης».

Ο κ. Juckes επισημαίνει επίσης: «Οι επιχειρήσεις μπορούν να βρουν χρήματα με καλύτερους όρους απ’ ό,τι μπορεί σε αυτό το σημείο η ελληνική κυβέρνηση. Κατά συνέπεια, δεν αντιμετωπίζουν εξίσου μεγάλο πλήγμα, υπάρχει όμως ένας συσχετισμός και αυτό δεν βοηθάει».