Το όγδοο ρεκόρ σε εννέα ημέρες καταγράφει η τιμή του χρυσού φτάνοντας στα 1.530,91 δολάρια η ουγγιά. Την ίδια ώρα η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου έφθασε σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 17 μηνών, καθώς οι δηλώσεις χθες βράδυ του επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ Μπεν Μπερνάνκι ενίσχυσαν την πεποίθηση των επενδυτών ότι η νομισματική πολιτική της θα παραμείνει χαλαρή και η αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων θα αργήσει.

Η ισοτιμία του ευρώ εκτινάχθηκε το πρωί στα 1,4882 δολάρια, για να υποχωρήσει λίγο στη συνέχεια.

Στη συνέντευξη που έδωσε μετά την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης της Fed, ο Μπερνάνκι είπε ότι τον Ιούνιο θα ολοκληρωθεί, όπως ήταν προγραμματισμένο, το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου ύψους 600 δισ. δολαρίων, αλλά έστειλε το μήνυμα ότι η Fed δεν θα βιασθεί να κάνει πιο αυστηρή τη νομισματική πολιτική της, καθώς η αμερικανική αγορά εργασίας βρίσκεται ακόμη σε «βαθιά τρύπα».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, οι περισσότεροι επενδυτές και οικονομολόγοι πιστεύουν ότι η Fed θα κρατήσει το βασικό της επιτόκιο κοντά στο μηδέν έως το τέλος του 2011, παρά την άνοδο του πληθωρισμού στην Αμερική που πυροδοτείται κυρίως από τις πολύ υψηλές τιμές του πετρελαίου.