Το ευρώ πέρασε το 2009, τη χρονιά δηλαδή της οικονομικής κρίσης, χωρίς πολλά προβλήματα, ενδυναμώνοντας το ρόλο του ως το δεύτερο παγκόσμιο νόμισμα μετά το δολάριο, σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Το ευρώ κρατά σταθερά το ρόλο του ως το δεύτερο παγκόσμιο νόμισμα μετά το αμερικανικό δολάριο», επιδεικνύοντας «ένα αυξημένο ποσοστό σταθερότητας», υπογραμμίζει η ετήσια έκθεση αναφορικά με το διεθνή ρόλο του ενιαίου νομίσματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι το μερίδιο του ευρώ στα παγκόσμια αποθέματα ξένων νομισμάτων αυξήθηκε ελαφρά από το 27% στο 27,3%. Αντίθετα, το μερίδιο του ευρώ μειώθηκε λίγο στα αποθέματα δανείων και καταθέσεων, ενώ παρέμεινε σχεδόν σταθερό στις καθημερινές συναλλαγές ξένων νομισμάτων.

«Αυτές οι μικρές διακυμάνσεις αντιστοιχούν με αυτές που έχουν παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια και δεν μπορούν να αποδοθούν στην οικονομική κρίση», υποστηρίζεται στην έκθεση της ΕΚΤ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.