Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν οι τιμές των καυσίμων από το περασμένο τριήμερο, ύστερα από πτωτική πορεία δύο περίπου εβδομάδων.

Η μέση τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σήμερα στο 1,661 ευρώ το λίτρο, από 1,66 χθες και 1,658 την περασμένη Παρασκευή.

Δηλαδή στη διάρκεια του τριημέρου αυξήθηκε κατά 0,3 λεπτά, παραμένει πάντως χαμηλότερα σε σχέση με το 1,68 που ήταν το υψηλό ρεκόρ στις 16 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ηγεσία του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας δεν αποκλείει την επιβολή πλαφόν σε περιοχές όπου κρίνεται ότι οι τιμές διαμορφώνονται σε αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα.

Οι ακριβότεροι νομοί σήμερα είναι Κέρκυρα, Λασίθι, Ρέθυμνο, Κεφαλονιά και Σάμος όπου η μέση τιμή κλιμακώνεται μέχρι 1,799 ευρώ ενώ η μέγιστη τιμή σήμερα είναι 1,863 ευρώ, σε πρατήριο του Πειραιά.

Στο πετρέλαιο θέρμανσης, αντίστοιχα, η μέση τιμή ανέβηκε σήμερα στα 89,5 λεπτά το λίτρο από 89.4 στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας. Παραμένει επίσης λίγο κάτω από το υψηλό των 89,7 λεπτών, στα μέσα Μαρτίου.