Τη βεβαιότητα ότι τα στελέχη της έχουν ενεργήσει «καλή τη πίστει και σε πλήρη συμμόρφωση με όλους τους σχετικούς νόμους και κανονισμούς που ισχύουν σήμερα στη Ρουμανία», εκφράζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση της Τράπεζας Κύπρου, με αφορμή την έρευνα που εξήγγειλαν χθες οι ρουμανικές Αρχές εναντίον τεσσάρων τραπεζιτών, μεταξύ των οποίων και δύο στελεχών της Τράπεζας Κύπρου.

Η υπόθεση σχετίζεται με την αγορά μετοχών της Banca Transilvania (BTR). Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται από το Βουκουρέστι, οι τέσσερις κατηγορούνται «για αθέμιτη χρήση εμπιστευτικών πληροφοριών και πράξεις χειραγώγησης σε σχέση με την αγορά αριθμού μετοχών της BTR», από τις οποίες υπολογίζεται ότι αποκομίστηκε κέρδος περίπου 50 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι έχει υιοθετήσει πολιτική και διαδικασίες κανονιστικής συμμόρφωσης, ούτως ώστε να βεβαιώνεται ότι ο Οργανισμός και το προσωπικό του ενεργούν σύμφωνα με του νόμους και τους κανονισμούς, που ισχύουν σε κάθε αγορά όπου λειτουργεί, και με βάση διεθνώς αναγνωρισμένες βέλτιστες πρακτικές.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι θα υπάρξει συνεργασία με τις ρουμανικές Αρχές, ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση.