Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα πρέπει να βάλουν όσοι επιλέγουν να κάνουν το μπάνιο τους σε κάποια οργανωμένη παραλία της Αττικής. Στις παραλίες του Αλίμου τις καθημερινές το σετ της ξαπλώστρας κοστίζει 17 ευρώ, με είσοδο 8 ευρώ το άτομο, ενώ το Σαββατοκύριακο η τιμή της ξαπλώστρας ανέρχεται στα 22 ευρώ με είσοδο 10 ευρώ το άτομο.

Στο Πόρτο Ράφτη τις καθημερινές το σετ ξεκινάει από 10 ευρώ με είσοδο 5 ευρώ το άτομο και το Σαββατοκύριακο η τιμή του σετ ανέρχεται στα 15 ευρώ με είσοδο 7 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικoύ σταθμού Mega.

Όπως λένε οι λουόμενοι, ένα μπάνιο στην παραλία για μία τριμελή οικογένεια αγγίζει περίπου τα 60 ευρώ, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να επιλέγουν πετσέτα στην άμμο.

Ενώ αν κάποιος θέλει να μείνει στην παραλία και να απολαύσει το ποτό του δίπλα στο κύμα, η απόλαυση αυτή θα του κοστίσει επίσης ακριβά, αφού η τιμή για ένα κοκτέιλ κυμαίνεται από 13 μέχρι 16 ευρώ ενώ για μία μπύρα θα κληθεί να πληρώσει από 7,5 μέχρι 10 ευρώ.

Με τη θερμοκρασία να χτυπάει «κόκκινο» από τις πρώτες εβδομάδες του καλοκαιριού και τη θάλασσα να είναι μονόδρομος, οι ελεύθερες παραλίες, όπως φαίνεται είναι η μόνη λύση για πολλές οικογένειες.