Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκεται ο μηχανισμός του υπουργείου Τουρισμού μετά τις εξελίξεις που προέκυψαν σήμερα από την αίτηση πτώχευσης του διεθνή γερμανικού οργανωτή ταξιδίων, «FTI», καθώς βασικό μέλημα του είναι η ασφαλής επιστροφή των ξένων ταξιδιωτών, που βρίσκονται στην Ελλάδα και έχουν έλθει με τον συγκεκριμένο Tour Operator. Ηδη το γραφείο του ΕΟΤ στη Γερμανία βρίσκεται σε συνεχείς συσκέψεις, ενώ στην Αθήνα το υπουργείο Τουρισμού και η αρμόδια υπουργός, Ολγα Κεφαλογιάννη, βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους εμπλεκόμενους.

Eίναι χαρακτηριστικό ότι σε 7.500 υπολογίζονται οι ξένοι επισκέπτες που βρίσκονται στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, οι οποίοι έχουν έλθει στη χώρα μας μέσω του «FTI», που νωρίτερα σήμερα κατέθεσε αίτηση πτώχευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι 7.500 επισκέπτες, που έχουν έλθει μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα, θα επιστρέψουν στον τόπο διαμονής τους, όταν τελειώσουν τις διακοπές που έχουν προγραμματίσει. Το βέβαιο είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα διαταραχθούν οι διακοπές τους από την αίτηση πτώχευσης του διεθνούς Tour Operator, κι αυτό είναι που τονίζεται από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Δεν θα ζημιωθούν οι ξενοδόχοι

Μάλιστα, οι ξενοδόχοι με ίδια έξοδα θα φροντίσουν τη μεταφορά των ταξιδιωτών στα ελληνικά αεροδρόμια. Την ίδια στιγμή, χωρίς οικονομική ζημία θα είναι η παρούσα εξέλιξη για τους ξενοδόχους που συνεργάζονται με τον «FTI», αφού, όπως έχει γίνει γνωστό, τα ξενοδοχεία αυτά έχουν προπληρωθεί για τις μέχρι τώρα αφίξεις των πελατών του «FTI». Aλλωστε ήταν υποψιασμένοι από την περσινή χρονιά οι έλληνες επαγγελματίες του κλάδου, ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τον συγκεκριμένο οργανωτή ταξιδίων. Ωστόσο, υπάρχουν περίπου 300 ξενοδοχεία στην Ελλάδα, στα οποία ο «FTI» οφείλει συνολικά περί τα 1,8 εκατ. ευρώ, από την προηγούμενη χρονιά.

Πηγή: ΑΠΕ