Το «αδιαχώρητο» επικρατεί στην Πάτρα για το τριήμερο της Αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, όπου αναμένεται να υποδεχτεί περισσότερους από 200.000 επισκέπτες και 70.000 καρναβαλιστές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates, που μίλησε στο thebest.gr, οι προκρατήσεις για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας είχαν αγγίξει το 85% στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Από τα μέσα Φεβρουαρίου έως και σήμερα δεν είναι λίγοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που «βλέποντας» την έντονη δυναμική, προέβησαν σε νέες εγγραφές ακινήτων προς μίσθωση στις γνωστές πλατφόρμες.  Πλέον, οι προ-κρατήσεις έχουν αγγίξει το 100% τόσο στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όσο και στα δωμάτια ξενοδοχείων».

Σχετικά με τις επιλογές των επισκεπτών, καθώς οι τιμές για τριήμερη διαμονή ξεκινούσαν από 1.300 ευρώ συνολικά στον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης, πολλοί επέλεξαν προορισμούς όμορους του Δήμου Πατρέων σε χιλιομετρική απόσταση 20-30 λεπτών από το κέντρο της πόλης, όπου οι τιμές είναι πιο οικονομικές

Όσοι ταξιδιώτες, έστω και τελευταία στιγμή αποφασίσουν να επισκεφτούν την Αχαϊκή πρωτεύουσα, μπορούν να επιλέξουν να διαμείνουν σε περιοχές πλησίον του Δήμου Πατρέων με το κόστος να κυμαίνεται από 249 ευρώ ευρώ έως και 761 ευρώ για τρεις διανυκτερεύσεις. Η ανώτερη τιμή αφορά κατοικία 80τ.μ. στο Δήμο Πατρέων σε απόσταση 1,9 χλμ από την Πλατεία Ψηλών Αλωνίων και 1,8 χλμ από το Λιμάνι, ενώ η κατώτατη τιμή αφορά κατοικία 150τμ στην Αιγείρα».

«Ευκαιρίες» καταγράφονται στη περιοχή Σελιανίτικα, Ακράτα, Διακοφτό, Ελαιώνα, Νιφορέικα και Λόγγο, περιοχές που διαθέτουν ακίνητα άνω των 50τμ και με το κόστος για τρεις διανυκτερεύσεις να μην υπερβαίνει 550 ευρώ σε πολλές περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τη «Γνώμη» της Πάτρας, το κόστος μίσθωσης για ένα κατάλυμα που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 6 άτομα υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ.