Η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου της Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ώστε να μετατραπεί σε πεντάστερο προορισμό και η Αθηναϊκή Ριβιέρα θα μπορεί όχι μόνο να ανταγωνίζεται ισάξια αλλά και να υπερτερεί έναντι άλλων κορυφαίων ευρωπαϊκών πόλεων στην προσέλκυση τόσο τουριστών όσο και επενδυτών.

Ήδη, εκτός από την τεράστια επένδυση του Ελληνικού, υλοποιούνται και άλλες, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στις Α’ και Β’ Πλαζ Βούλας και στην Ακτή Βάρκιζας.

Στον ξενοδοχειακό κλάδο, η αρχή για τη μεταμόρφωση της Αθηναϊκής Ριβιέρας ξεκίνησε με το «One&Only Aesthesis», έναν «μικρό παράδεισο» στο παραθαλάσσιο μέτωπο της Γλυφάδας, που σε συνεργασία με τον διάσημο γαλλικό οίκο «Guerlain» έφερε και το πρώτο «Guerlain Spa» στην Ελλάδα.

Σε μια έκταση 278.000 τ.μ. προστατευμένης δασικής περιοχής, με ακτογραμμή 2,2 χλμ., το «One & Only Aesthesis» με δυναμική 127 κλειδιών και 14 ιδιωτικών κατοικιών θα λειτουργεί όλο τον χρόνο, δίνοντας έμφαση στην ιδιωτικότητα ως το απόλυτο παραθαλάσσιο καταφύγιο.

91 Athens Riviera

Έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του είναι το «91 Athens Riviera» στην Α’ Πλαζ Βούλας. Το νέο project της «Grivalia Hospitality» υπό τη διαχείριση του ομίλου «Domes Resorts», φέρνει ένα νέο τουριστικό προϊόν για την Αθήνα, βασισμένο στη φιλοσοφία του glamorous camping.

Θα διαθέτει 30 πολυτελείς σκηνές, με κήπους, πισίνες και υπηρεσίες 5 αστέρων, ενώ θα λειτουργεί και ιδιωτικό club στην παραλία της Βούλας.

Με το όνομά του να είναι εμπνευσμένο από την Εθνική Οδό 91, που συνδέει το κέντρο της Αθήνας με την Αθηναϊκή Ριβιέρα, καταλήγοντας στο Σούνιο, το «91 Athens Riviera» αναπτύσσεται σε έκταση 45.000 τ.μ. με εγκαταστάσεις ευεξίας και γυμναστικής, ένα υπερσύγχρονο τένις club πολλών γηπέδων, ένα beach club με ξεχωριστό χώρο πισίνας στην παραλία, όλα σε απόσταση αναπνοής από τα εμπορικά κέντρα της Βούλας και της Γλυφάδας.

The Roc Club

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να ανοίξει το «The Roc Club», η τελευταία προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της «Grecotel», έπειτα από την πλήρη ανακαίνιση του πρώην 4αστερου ξενοδοχείου «Vouliagmeni Suites by Grecotel».

Κοντά στη λίμνη Βουλιαγμένης, το ξενοδοχείο θα διαθέτει 35 δωμάτια και σουίτες αλλά και μια ταράτσα με πανοραμική θέα ιδανική για πρωινό.

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκεται και το «Project Voula», που περιλαμβάνει συνολικά 400 πολυτελείς κατοικίες, μία σύνθετη οικιστική επένδυση, που υλοποιείται στα Κτήματα Κόνιαρη στη Βούλα και έχει αναλάβει το αμερικανικό σχήμα των «Hines και Henderson Park».

Το project, εκτός από τις 400 κατοικίες, θα περιλαμβάνει γυμναστήρια, πισίνες, καταστήματα, παιδικές χαρές και υπόγειους χώρους στάθμευσης.

Τα ξενοδοχεία στο Ελληνικό

Οι εργασίες προχωρούν με έντονους ρυθμούς στη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση της Ευρώπης, στην περιοχή της πρώην έκτασης του Ελληνικού και, φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν παγκοσμίου φήμης brand.

Το «Mandarin Oriental, Athens» αναμένεται να ανοίξει, για να υποδεχθεί τους καλεσμένους του το 2027. Το ξενοδοχείο, μια κοινή προσπάθεια της Lamda Development και της TEMES θα αποτελέσει το δεύτερο «Mandarin Oriental» στην Ελλάδα, διαδεχόμενο το «Mandarin Oriental, Costa Navarino» στη Μεσσηνία, το οποίο άνοιξε το 2023.

Θα διαθέτει 123 δωμάτια και σουίτες, τεράστιους εξωτερικούς χώρους, κορυφαία εστιατόρια και χώρους ψυχαγωγίας, ένα beach club, καθώς και ολοκληρωμένες εγκαταστάσεις ευεξίας και γυμναστικής.

Παράλληλα, ένα ξεχωριστό 5άστερο ξενοδοχείο με 200 δωμάτια και ένα οικιστικό συγκρότημα 49 επώνυμων κατοικιών/διαμερισμάτων (branded residences) βρίσκονται υπό ανάπτυξη στο Ελληνικό, με ανεμπόδιστη θέα προς τη θάλασσα και τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά. Η εν λόγω ανάπτυξη θα βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το «Riviera Galleria» και το εμβληματικό υψηλό κτήριο κατοικιών «Riviera Tower».

Η αθροιστική επένδυση και για τα δύο ξενοδοχεία αναμένεται να ξεπεράσει τα 300 εκατ. ευρώ.

Το 2027 θα ανοίξει τις πύλες του και το «Hard Rock Hotel & Casino Athens», στο Ελληνικό, μία συνεργασία της Hard Rock International και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, και μια επένδυση ύψους 1,5 δισ. ευρώ, με το ξενοδοχείο να διαθέτει 1.000 δωμάτια.

Ο Πύργος

Η Lamda Development οριστικοποίησε πρόσφατα μία ακόμα στρατηγική συνεργασία με εταιρεία του ομίλου Brook Lane Capital για την ανάπτυξη ενός υπερσύγχρονου πύργου μικτής χρήσης.

Ο πύργος, περίπου 150 μέτρων και 40 ορόφων, θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο 5 αστέρων με πολυτελείς εγκαταστάσεις, πολυτελή διαμερίσματα με απρόσκοπτη θέα προς το Μητροπολιτικό Πάρκο και τη θάλασσα. Το εκτιμώμενο ύψος της συνολικής επένδυσης ανέρχεται σε σχεδόν 500 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2028.