Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι της εφορίας

Σε αυτούς που δεν πλήρωσαν περαίωση


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:33
12/01/2011
Ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι της εφορίας
2
loading

Εντατικοί έλεγχοι της εφορίας ξεκινούν πολύ άμεσα στους επιτηδευματίες και τους ελεύθερους επαγγελματίες με μεγάλους τζίρους, οι οποίοι δεν εντάχθηκαν στην περαίωση.

Παράλληλα, θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι κυρίως ως προς την απόδοση του ΦΠΑ, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί και στα ληξιπρόθεσμα χρέη, ειδικά για τους οφειλέτες του Δημοσίου που διαθέτουν μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Εντολές και κατευθύνσεις για τους φορολογικούς ελέγχους έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προϊσταμένους των 27 μεγαλύτερων εφοριών της Αττικής.

Στη συνάντηση ο κ. Κουσελάς ανακοίνωσε τον στόχο των εσόδων για τον Ιανουάριο, που προβλέπει την είσπραξη 5,36 δισ. ευρώ, από τα οποία 2,2 δισ. ευρώ θα πρέπει να προέλθουν από τον ΦΠΑ, 1,2 δισ. ευρώ από τον φόρο εισοδήματος και πάνω από 500 εκατ. ευρώ από την περαίωση.

Όσον αφορά στην περαίωση, ο κ. Κουσελάς ζήτησε από τους εφόρους να ολοκληρώσουν τις διαδικασίες μέχρι τις 24 Ιανουαρίου. Μέχρι την ημερομηνία αυτή οι εφορίες θα πρέπει να έχουν ταχυδρομήσει τα σημειώματα περαίωσης στους φορολογουμένους που υπέβαλαν αίτηση για να υπαχθούν στη ρύθμιση μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Η προθεσμία για την περαίωση λήγει στις 28 Ιανουαρίου.

Το Δημόσιο εισέπραξε το 2010 από την περαίωση περίπου 1,1 δισ. ευρώ, ενώ οι φόροι που βεβαιώθηκαν ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ.

Ιδιαίτερη βαρύτητα ζήτησε να δοθεί στους προσωρινούς ελέγχους για την έγκαιρη απόδοση του ΦΠΑ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar ntaoulis

    κανένας!!!

  2. avatar vasilis

    ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ????????

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει