Ένας εκατομμυριούχος από τις ΗΠΑ αποκάλυψε τι κάνουν με τα χρήματά τους οι πλούσιοι άνθρωποι σε αντίθεση με τους υπολοίπους, υποστηρίζοντας ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με το ποσό που έχουν στην τράπεζα. Σε ένα βίντεο Tiktok, ο χρήστης «Taylor Money» ισχυρίστηκε ότι υπάρχει μεγάλη διαφορά στον τρόπο που οι εκατομμυριούχοι βλέπουν τα χρήματά τους, λέγοντας ότι όσοι έχουν λιγότερα τείνουν να τα βλέπουν απλώς ως εργαλείο για την πληρωμή λογαριασμών.

«Το νούμερο ένα πράγμα, που οι πλούσιοι κάνουν διαφορετικά, είναι ότι βλέπουν τα χρήματά τους ως μέσον γι’ αυτό που πραγματικά προορίζονται», είπε στο βίντεο, το οποίο έχει ξεπεράσει πάνω από 2 εκατομμύρια προβολές.

@taylor_money_

Multi millionaires do this daily #Rich #MoneyTalk #RealEstate #Abundance I first saw this concept on TikTok by a guy with a curly white beard and hair… it was a repost and they didnt say who he is… and i cant find him online… so i havent credited him. If you know who he is, pls comment his name so i can guve him credit 👊

♬ original sound – Taylor Money

«Οι φτωχοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα χρήματα υπάρχουν, για να πληρώνουν λογαριασμούς και για να μην δημιουργούν χρέη. Δουλεύουν για κάποιον από Δευτέρα έως Παρασκευή, ανταλλάσσουν τον χρόνο τους με χρήματα και μετά τον δίνουν σε κάποιον άλλον» εκτίμα ο εκατομμυριούχος, όπως μεταδίδει η NewYorkPost.

«Είναι ένας πολύ καλός τρόπος, για να ξεκουραστείς από τη ζωή» συνέχισε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης χρησιμοποιούν τα χρήματα ως μέσον, για να αποκτήσουν πίστωση, ώστε να μπορούν να αγοράζουν μεγαλύτερα σπίτια, μεγαλύτερα σκάφη, μεγαλύτερα αυτοκίνητα, ό,τι κι αν είναι. Ωστόσο, όπως τόνισε: «Αυτό δεν είναι η λειτουργία του χρήματος». Αντίθετα, είπε, «οι πλούσιοι γνωρίζουν ότι η λειτουργία του χρήματος είναι η επέκταση, το να χρησιμοποιείς τα χρήματα που βγάζεις, για να βγάλεις περισσότερα χρήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο 42χρονος, που έγινε εκατομμυριούχος στα είκοσί του, εξήγησε ότι «οι πλούσιοι περιμένουν από κάθε δολάριο που έχουν να τους βγάλει περισσότερα χρήματα».

«Μόνο όταν αρχίσετε να βλέπετε τα χρήματα ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα, μια μέθοδο επέκτασης, ένα όχημα για τη δική σας επέκταση, τότε οι ευκαιρίες, για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα ή να επεκταθείτε, αρχίζουν να παρουσιάζονται, για να τις εκμεταλλευτείτε». Ο Taylor, ο οποίος μοιράζεται οικονομικές συμβουλές με τους περισσότερους από 145.000 ακολούθους του στο διαδίκτυο, αποκάλυψε μια παρόμοια συμβουλή, μιλώντας σε ένα ξεχωριστό βίντεο για το ένα πράγμα, που οι εκατομμυριούχοι θα ήθελαν να γνωρίζουν στα είκοσί τους. Σε αυτό μοιράστηκε συμβουλές, που έδωσε ο 31χρονος φίλος του, ο οποίος έχει περιουσία 12 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Η συμβουλή του είναι πως η εξοικονόμηση χρημάτων είναι απάτη», είπε ο Τέιλορ.

«Το να καίτε “ψυχικές θερμίδες” προσπαθώντας να καταλάβετε πώς να εξοικονομήσετε επιπλέον εκατό δολάρια το μήνα είναι κυριολεκτικά χάσιμο χρόνου». Αντίθετα, ο φίλος του τού πρότεινε να προσπαθήσει να ξοδέψει αυτή την ενέργεια, για να βρει τον τρόπο να βγάλει περισσότερα χρήματα. «Αυτός είναι ένας τύπος, του οποίου η εταιρεία κέρδισε 8 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι και 60 εκατομμύρια δολάρια φέτος. Και ενώ διπλασιάστηκαν στα ακαθάριστα έσοδα, τετραπλασιάστηκαν και σε κέρδη», κατέληξε.