Την ώρα, που οι έχοντες την ευθύνη για τη λήψη αποφάσεων, σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, καθυστερούν χαρακτηριστικά και καταφεύγουν σε εξαγγελίες σχεδίων τύπου Αθεμπίγιο, δηλαδή χωρίς μελέτη βιωσιμότητας, χωρίς χρονοδιαγράμματα και με γενικόλογες αναφορές, ένα μεγάλο μέρος αυτής της έκτασης μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει τη λύση σε δύο πληγές της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας: τα ναρκωτικά και τη φοροδιαφυγή. Πώς μπορεί να γίνει αυτό;

Με την κατεδάφιση εκείνων των νυχτερινών μαγαζιών (μπουζούκια, club κλπ.), που λειτουργούν παράνομα στην παραλία – με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν φόρους και εισφορές στο κράτος, εις βάρος και των σοβαρών επιχειρήσεων του χώρου, που επενδύουν σημαντικά ποσά κάθε χρόνο και λειτουργούν όπως οποιαδήποτε άλλη νόμιμη εταιρία – και στεγάζονται σε μη νόμιμα κτίρια και τη μεταφορά τους σε μέρος του συγκεκριμένου χώρου. Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα δημιουργηθεί μία clubland, η οποία θα είναι οριοθετημένη, και στην οποία θα είναι μόνιμη, με γραφεία και προσωπικό, η παρουσία τόσο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), όσο και της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Έτσι, τα μαγαζιά αυτά θα λειτουργούν απολύτως νόμιμα, όχι σε αυθαίρετα και αμφίβολης ασφάλειας κτίρια, απαλλαγμένα από μπράβους και λοιπά περιθωριακά στοιχεία, που πωλούν προστασία, και με μηδενική απώλεια εσόδων για τα Δημόσιο, λόγω της συνύπαρξής τους και με τους ράμπο του ΣΔΟΕ.

Πέραν όλων αυτών των αυτονόητων οφελών για την κοινωνία και την οικονομία, με αυτή την κίνηση θα καθαρίσει και όλη η ακτογραμμή της συγκεκριμένης περιοχής και θα απελευθερωθούν όλες οι παραλίες, μέρος μόνο των οποίων θα μπορούσε να δοθεί για εκμετάλλευση σε ιδιώτες.

Και σε αυτή την περίπτωση, οι παραλίες αυτές θα είναι καθαρές και περιποιημένες, απαλλαγμένες από την άναρχη παρουσία κάθε είδους κτίσματος, καθώς και των απορριμμάτων και της άσχημης εικόνας που δημιουργείται.

Περιμένουμε και τις δικές σας απόψεις γύρω από το θέμα. Επειδή κάποια πράγματα μας αφορούν άμεσα πολύ περισσότερο από ό,τι νομίζουμε, μπορείτε να τις καταθέσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]