Ένας ακραίος καύσωνας σαρώνει την Αριζόνα, με τους ανθρώπους να πέφτουν στο έδαφος και σε κλάματα δευτερολέπτου να αποκτούν εγκαύματα τρίτου βαθμού, με αποτέλεσμα να έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ.

Το CNN επικοινώνησε με γιατρούς της αμερικανικής Πολιτείας, οι οποίοι ανέφεραν πως είναι συνηθισμένοι το καλοκαίρι σε τέτοια περιστατικά. Ωστόσο, φέτος οι περιπτώσεις εγκαυμάτων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, ειδικά από τη στιγμή που άνθρωποι καίγονται έχοντας πέσει στην άσφαλτο και λίγα δευτερόλεπτα και όχι σε κάποια έρημο.

«Τα καλοκαίρια είναι η πολυάσχολη εποχή μας, οπότε αναμένουμε ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί. Αλλά αυτό είναι πραγματικά ασυνήθιστο. Ο αριθμός των ασθενών που βλέπουμε και η σοβαρότητα των τραυματισμών -η οξύτητα των τραυματισμών- είναι πολύ υψηλότερη», είπε χαρακτηριστικά ο Δρ Kevin Foster, διευθυντής υπηρεσιών εγκαυμάτων στο Arizona Burn Center στο Valleywise Health. «Οι αριθμοί είναι υψηλότεροι και η σοβαρότητα των τραυματισμών υψηλότερη, και δεν έχουμε καλή εξήγηση για αυτό», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα τους ειδικούς, μπορεί να χρειαστεί μόνο ένα «κλάσμα του δευτερολέπτου» για να ένα «αρκετά βαθύ έγκαυμα». Μάλιστα, για άτομα που βρίσκονται στο πεζοδρόμιο για 10 έως 20 λεπτά, «το δέρμα καταστρέφεται εντελώς» και η ζημιά συχνά είναι βαθιά, που σημαίνει ότι πρόκειται για έγκαυμα τρίτου βαθμού.

Επίσης, η Δρ Ρένα Κάρλσον, πρόεδρος της Αμερικανικής Κτηνιατρικής Ιατρικής Ένωσης, εξέδωσε προειδοποίηση για τα κατοικίδια, τονίζοντας ότι πρέπει να κυκλοφορούν έξω μόνο τις πολύ πρωινές ώρες ή αργά το βράδυ. «Νωρίς το πρωί είναι πραγματικά το καλύτερο, γιατί το βράδυ περπατάς σε πεζοδρόμιο και μπετόν που κάθεται στον καυτό ήλιο όλη μέρα και ζεσταίνεται πραγματικά», είπε η Carlson.