Πεινασμένοι σκύλοι και γάτες κάποιοι τραυματισμένοι τριγυρνούν στους δρόμους του απομακρυσμένου νοτιοκορεατικού νησιού, που την περασμένη εβδομάδα βομβαρδίστηκε από τη Βόρεια Κορέα. Τα ζωάκια ταΐζουν και φροντίζουν μέλη φιλοζωικών οργανώσεων.

Στις 23 Νοεμβρίου, δύο νοτιοκορεάτες στρατιώτες και δύο πολίτες σκοτώθηκαν από τις βορειοκορεατικές οβίδες που έπεσαν στο νησί Γεονπγεόνγκ της Νότιας Κορέας, το οποίο βρίσκεται στη δυτική πλευρά της χερσονήσου, στην Κίτρινη Θάλασσα, ενώ δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν καθώς άρπαξαν φωτιά.

Οι περισσότεροι από τους 1.600 κατοίκους του νησιού το εγκατέλειψαν αλλά ταυτόχρονα εγκατέλειψαν και τα κατοικίδιά τους, τα οποία τώρα φροντίζουν οι φιλοζωικές οργανώσεις που τους παρείχαν τροφή και τις πρώτες βοήθειες.

«Βοηθήσαμε τους σκύλους με σοβαρά τραύματα από τα θραύσματα όλμων και επίσης σώσαμε σκύλους με σπασμένα πόδια και μικρά σκυλιά που είχαν δεχτεί επίθεση από άλλα αδέσποτα», είπε ο Παρκ Σο-γιεόν, μέλος της οργάνωσης «Συνύπαρξη των Δικαιωμάτων των Ζώων στη Γη».

Σύμφωνα με τους κατοίκους του νησιού, υπάρχουν περίπου 200 σκύλοι και γάτες στο νησί. Τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων δηλώνουν ότι έχουν βοηθήσει περίπου 50 σκύλους και 10 γάτες μέχρι τώρα.