Βιοντίζελ από τηγανέλαια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Περιβαλλοντολογικό και οικονομικό το όφελος από το πρόγραμμα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:00
12/05/2015
Βιοντίζελ από τηγανέλαια σε σχολεία της Θεσσαλονίκης
1
loading

Με βιοντίζελ από τηγανέλαια θα ζεσταίνονται τη νέα σχολική περίοδο τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου της Θεσσαλονίκης.

Η διοίκηση του Δήμου παρέδωσε στο σχολείο 625 λίτρα βιοντίζελ, ποσότητα που προέκυψε από τη συλλογή των τηγανέλαιων και την επεξεργασία από το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Συλλογής και Ανακύκλωσης Τηγανέλαιων.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανακύκλωσης τηγανέλαιων τρέχει εδώ και τρία χρόνια στο δήμο Κορδελιού - Ευόσμου, με τους περισσότερους δημότες, αλλά και τα σχολεία, να συμμετέχουν ενεργά σε αυτό. Χαρακτηριστικό είναι πως οι μαθητές προσέρχονται στις σχολικές αίθουσες, κρατώντας δοχεία με χρησιμοποιημένο λάδι, το οποίο, στη συνέχεια, μαζεύουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Ο αντιδήμαρχος Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου Βασίλης Τσακαλίδης απηύθυνε νέο κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα, το οποίο έχει διπλό όφελος: περιβαλλοντικό και οικονομικό. Περιβαλλοντικό διότι τα τηγανέλαια αποτελούν έναν ρύπο που αν διατεθεί στην αποχέτευση ή στα απορρίμματα προκαλεί σοβαρές επιπτώσεις και οικονομικό διότι εξασφαλίζεται η θέρμανση των σχολικών μονάδων.

Είναι η δεύτερη φορά που παραδίδεται βιοντίζελ σε σχολείο της περιοχής. Η πρώτη ποσότητα των 560 λίτρων είχε διατεθεί πέρσι το καλοκαίρι.

(Φωτογραφία από Δήμο Κορδελιού-Ευόσμου)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Manolis54

    ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΕΙΜΩΝΑ

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει