Ένα νέο ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτει το πώς εκτρέφονται τα περίπου 23 εκατομμύρια κοτόπουλα στην Μεγάλη Βρετανία κάθε χρόνο, πριν εκείνα γίνουν λιχουδιές μέσα σε κουτιά και τους χαρακτηριστικούς κουβάδες των KFC.

Το ντοκιμαντέρ είναι του BBC-το πρώτο επεισόδιο τιτλοφορείται «Billion Dollar Chicken Shop»- και αναμένεται να ρίξει φως στη διαδικασία παραγωγής του λεγόμενου «γρήγορου φαγητού» σε μαζική κλίμακα.

Υπέρμαχοι των δικαιωμάτων των ζώων, ισχυρίζονται ότι οι συνθήκες για τα κοτόπουλα είναι «καταπιεστική», καθώς όπως φαίνεται και στο βίντεο, εκτρέφονται 34.000 κοτόπουλα κάτω από ένα υπόστεγο με λιγοστά παράθυρα.

Τα κοτόπουλα φυλάσσονται εκεί μέσα και παραμένουν ζωντανά για 35 ημέρες, πριν θανατωθούν σε θαλάμους αερίων. Τα ζ’ωα στη συνέχεια τεμαχίζονται σε εννιά κομμάτια και μεταφέρονται σε αποθήκες από όπου διανέμονται σε καταστήματα.

Το τριών επεισοδίων ντοκιμαντέρ, δείχνει επίσης και τον τρόπο που διοικείται η επιχείρηση, από τα γραφεία συσκέψεων μέχρι τους πραγματικούς… πρωταγωνιστές, τα κοτόπουλα.