Ορφανός έμεινε ο «Χάτσικο» της Κομοτηνής, ο σκύλος που περίμενε στωικά, δίπλα στο αυτοκίνητο του αφεντικού του, να γυρίσει μετά από το λιποθυμικό επεισόδιο που παρουσίασε.

Ο 75χρονος άντρας βρέθηκε τελικά νεκρός, πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή του, από συγγενή του στο σπίτι όπου διέμενε. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.

Ο «Χάτσικο» είχε εντοπισθεί την περασμένη Κυριακή στην οδό Ορφέως, δίπλα στην πιάτσα των ταξί να περιμένει τον ιδιοκτήτη του ο οποίος είχε παρκάρει σ΄εκείνο το σημείο το αυτοκίνητό του και είχε φύγει με ταξί, γιατί δεν αισθάνθηκε καλά. Από τότε ο σκύλος παρέμενε δίπλα στο ΙΧ, χωρίς να απομακρύνεται, προκαλώντας συγκίνηση για την αφοσίωσή του.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Φιλοζωική Κομοτηνής, από χθες έχουν χαθεί τα ίχνη του πιστού σκυλιού καθώς κάποιος μετακίνησε το αυτοκίνητο του αφεντικού του, δίπλα στο οποίο καθόταν. Την ίδια ώρα, «ορφανά» έχουν μείνει και άλλα τρία σκυλιά που είχε στην αυλή του σπιτιού του ο 75χρονος άνδρας και αναζητούνται άτομα για να τα υιοθετήσουν, καθώς ο ηλικιωμένος ζούσε μόνος του.

Τα μέλη της Φιλοζωικής απευθύνουν έκκληση σε όποιον δει το σκυλί που συγκίνησε με την αφοσίωσή του, να τους ενημερώσει για να ξέρουν τουλάχιστον που βρίσκεται και να προσπαθήσουν σιγά σιγά να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.  «Κάποιος για το «Χάτσικο»; Είναι μεγάλη ανάγκη!» είναι το μήνυμά τους σε όλους τους κατοίκους της Κομοτηνής.