Ο Φοίβος, ο τίγρης που φιλοξενούνταν στο Ζωολογικό Κήπο Τρικάλων, άρχισε αργά το απόγευμα σήμερα το μεγάλο ταξίδι του για το Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Εκεί, όπου βρίσκεται το μοναδικό θεραπευτικό κέντρο, ικανό να φροντίσει τη δυσπλασία του ισχίου του.

Μια ασθένεια, όπως έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή, που τον ταλαιπωρεί, όπως ταλαιπωρούσε και την Αθηνά, την αδελφή του, η οποία, όμως, πέθανε πέρυσι. Έτσι ο Φοίβος, διέμενε μόνος στο περιβάλλον του Ζωολογικού Κήπου Τρικάλων και με πιθανή κατάθλιψη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Τρικκαίων, την περασμένη άνοιξη ο David Barnes, τέως διευθυντής του Animalaction (τέως Ελληνικού Ταμείου Μέριμνας Ζώων, GreekAnimalsWelfareFund– GAWF), ξεκίνησε μια διαδικτυακή προσπάθεια συγκέντρωσης χρημάτων.

Φίλοι των ζώων από όλον τον κόσμο και δη από τη Μ. Βρετανία συγκέντρωσαν το ποσό των 7779 λιρών Αγγλίας και πλέον, με τα υπόλοιπα να διατίθενται από το BBC (απαιτούνταν περί τις 11.500 λίρες), ο Φοίβος ήταν έτοιμος να ξεκινήσει για την Καλιφόρνια. Κάτι που έγινε σήμερα αργά το απόγευμα, όταν ομάδα ειδικών παρουσία κτηνιάτρου, επιχείρησε να μεταφέρει τον Φοίβο στο κλουβί μεταφοράς του. Ήταν αδύνατον όμως να μπει σε αυτό, οπότε αναγκάστηκαν να τον κοιμίσουν.

Σήμερα το πρωί, συνεργείο του BBC μαζί με τον κ. Barnes, επισκέφθηκαν τον δημαρχεύοντα στο Δήμο Τρικκαίων Χρήστο Αναστασίου, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη. Οι Βρετανοί, όπως ανακοίνωσαν θα προβάλλουν όλη αυτή τη διαδικασία σε ώρα υψηλής τηλεθέασης στο παγκόσμιο αυτό δίκτυο, το πρωί της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου 2014.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.