Tα προβλήματα βιωσιμότητας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, παρά το γεγονός ότι εξάγει το 80% της παραγωγής του, ήταν βασικό θέμα συζήτησης κατά την επίσκεψη της αρμόδιας επιτρόπου της ΕΕ Μαρίας Δαμανάκη στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών & Αλιείας( ΟΚΑΑ) στου Ρέντη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΚΑΑ, προτεραιότητα δίνεται στην αναβάθμιση του κλάδου της Αλιείας και την οργάνωση του ιχθυεμπορίου τόσο από την κυβέρνηση όσο και από την Κομισιόν όπως επαναβεβαιώθηκε στη διάρκεια της επίσκεψης της αρμόδιας κοινοτικής επιτρόπου στις εγκαταστάσεις του ΟΚΑΑ.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας Αθ. Σκορδάς, η διοίκηση και υπηρεσιακά στελέχη του Οργανισμού παρουσιάστηκαν οι πρωτοβουλίες του ΟΚΑΑ για την αναμόρφωση των Ιχθυόσκαλων και τη λειτουργία της σύγχρονης ιχθυαγοράς εντός της Αγοράς του Αγ. Ι. Ρέντη.

Από την πλευρά της η κ. Δαμανάκη, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, έδωσε έμφαση στην αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του ΕΠΑΛ, ενώ αναφέρθηκε στην καμπάνια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κατά της αλίευσης γόνου.