Δύσκολα ήταν τα πράγματα για μια τουρίστρια που επισκέφθηκε το νησί Okunoshima, το λεγόμενο και Νησί των Λαγών. Μόλις έδωσε λίγο φαγητό σε μερικούς λαγούς, βρέθηκε περικυκλωμένη από δεκάδες που στη συνέχεια την πήραν στο κυνήγι διεκδικώντας μια λιχουδιά ακόμη.

Το νησί, εξηγεί η Daily Mail, χρησιμοποιήθηκε Πολέμου ως βάση για την Παρασκευή δηλητηριωδών αερίων που χρησιμοποιούσε ο ιαπωνικός στρατός κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου.

Από το 1929 έως το 1945β περισσότεροι από 6.000 τόνοι δηλητηριωδών αερίων παρασκευάστηκαν στο νησί αυτό, σε ένα πρόγραμμα μυστικό κι απόρρητο.

Για 16 χρόνια η Okunoshima ήταν σβησμένη από το χάρτη και οι εργαζόμενοι είχαν εντολές να μην αποκαλύψουν τίποτα για τη λειτουργία των εργοστασίων εκεί.

Κάποια στιγμή έφτασαν στο νησί λαγοί και, ως συνήθως, πολλαπλασιάστηκαν με ταχείς ρυθμούς.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, λαγοί μεταφέρθηκαν στο νησί ως πειραματόζωα στην Παρασκευή των αερίων και οι εργαζόμενοι τους άφησαν ελεύθερους όταν ο πόλεμος τελείωσε.

Άλλοι λένε πως μια ομάδα μαθητών μετέφερε οκτώ λαγούς κατά την επίσκεψή της στο νησί το 1971.

Σήμερα οι τουρίστες δεν παραλείπουν να επισκεφθούν το νησάκι για να δουν από κοντά και να ταΐσουν τους πάμπολλους λαγούς που ζουν πλέον εκεί.


Δείτε τις φωτογραφίες…