Χατζηδάκης: Κοινός στόχος η πράσινη πολιτική, με τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη

Οι βασικοί άξονες του νέου περιβαλλοντικού νομοσχεδίου


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
15:20
13/02/2020
Χατζηδάκης: Κοινός στόχος η πράσινη πολιτική, με τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη
1
loading

Μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα παρουσιαστεί από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το βασικό περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο θα αφορά -μεταξύ άλλων- στις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, στις οικιστικές πυκνώσεις, στο νέο πλαίσιο για τους Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών, καθώς επίσης και σε μία σειρά από ρυθμίσεις για τα δάση και τους δασικούς χάρτες.

Αυτό έκανε γνωστό ο αρμόδιος υπουργός, Κωστής Χατζηδάκης, παρουσιάζοντας τους βασικούς άξονες του νομοσχεδίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης τακτικής συνάντησης, που είχε με τους επικεφαλής των περιβαλλοντικών οργανώσεων.

«Οι ρυθμίσεις προσπαθούν να συνδυάσουν την προστασία του περιβάλλοντος, με την προσπάθεια της χώρας να προχωρήσει μπροστά αναπτυξιακά χωρίς αγκυλώσεις και δογματισμούς», επεσήμανε ο κ. Χατζηδάκης, στο πλαίσιο της συνάντησης και όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «θέλουμε για μία ακόμα φορά να διαβουλευτούμε πριν η κυβέρνηση παρουσιάσει τις προτάσεις της. Δεν είμαστε αναγκασμένοι να συμφωνούμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να συζητούμε, γιατί έχουμε έναν κοινό στόχο: Μία πραγματικά πράσινη πολιτική, που θα έχει ως τελικό στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη».

«Πρέπει απροκατάληπτα και ειλικρινά να συζητήσουμε μεταξύ μας. Οι προτάσεις των περιβαλλοντικών οργανώσεων είχαν, έχουν και θα έχουν προστιθέμενη αξία», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar δσα

    Τα τρία βήματα για τη ΔΕΗ απο ΝΔ: Απαξίωση, «σωτηρία» και μετά... ξεπούλημα!!!
    Οι ψεκασμένοι([...]) ψηφοφόροι της ΝΔ έφεραν τους \'\'Πατριώτες\'\' του ξεπουλήματος και των τελευταίων φιλέτων την Ελλάδας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει