Δείτε live πού βρίσκονται 416 λευκοί καρχαρίες και γιατί τους παρακολουθεί η επιστήμη

Ο μεγάλος λευκός και η σημασία του για τη θαλάσσια έρευνα


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
7:27
13/02/2020
Δείτε live πού βρίσκονται 416 λευκοί καρχαρίες και γιατί τους παρακολουθεί η επιστήμη
10
loading

Οι μεγάλοι λευκοί καρχαρίες (Carcharodon carcharias) υπάρχουν σε πολλές θάλασσες της υδρογείου, με χαρακτηριστικές ωστόσο τις συγκεντρώσεις τους σε ΗΠΑ, Νότια Αφρική, Ιαπωνία και Χιλή.

Και η Ocearch κάνει ακριβώς αυτό, παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο 416 από αυτούς, καταγράφοντας τα ταξίδια και τις συνήθειές τους. Αποκομίζοντας κάθε φορά πολύτιμες γνώσεις για έναν από τους ικανότερους θηρευτές των νερών. Αλλά και βαρόμετρο για τις θάλασσες όπου κινείται.

Κι ενώ όλοι τους είχαν εντοπιστεί αρχικά από το παρατηρητήριο καρχαριών στη Βόρεια Αμερική, κάποιοι είναι σήμερα στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, ενώ άλλοι έχουν φτάσει στην Ευρώπη, την Αφρική και την Αυστραλία.

Το τελευταίο δείγμα, ας πούμε, η πελώρια Unama’ki των 4,7 μέτρων και των 941 κιλών, εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Σεπτέμβριο του 2019 στον Καναδά και μετά κατέβηκε ως τον Κόλπο του Μεξικού, σε ένα επικό ταξίδι 4.410 χιλιομέτρων.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

10
σχόλια
 1. avatar Κοκε

  ΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΊΑ SUPER3

 2. avatar Νίκου

  Όχι λευκούς.

 3. avatar κύριε

  Ελεγκτά οι λευκοί καρχαρίες δεν συναντώνται μόνο στη θάλασσα αλλά και η στεριά έχει τους δικούς της. Εμεις τους λέμε banksters αλλά τους λέμε και λαικά "καρχαρίες". Μήπως να δοθει άδεια κυνηγιού και για τη δεύτερη περίπτωση ή λέτε να είναι "προστατευόμενο" είδος?

  1. avatar εκτός θέματος

   κολλημένος με την μπάλα....

 4. avatar Alex1910

  Αν ακολουθήσετε τον σύνδεσμο....τα 3 στίγματα της Αδριατικής ειναι χελώνες όχι καρχαρίες! Τι αλλη φαντασία θα διαβάσουμε??? καράβια με αγελάδες που τα ακολουθούν καρχαρίες! Ήμαρτον!!

 5. avatar Dimitris T

  Τα πράσινα σημάδια είναι για χελώνες. Στο άρθρο σας δίνει το link για να δείτε το είδος του καρχαρία και την πορεία που ακολούθησε.

 6. avatar Richard 29

  Και ένας μεγαλύτερος αριθμός κοντά στις ακτές της Λιβύης. Εκεί τρώνε άλλο κρέας.

 7. avatar Richard 29

  3είς στην Αδριατική από όπου ακολουθούν καράβια με αγελάδες για Ελλάδα. Γι αυτό πιάνουν αρκετούς κοντά στο Πόρτο Γερμενό. Πετάνε άρρωστες αγελάδες στη θάλασσα για να μην κολλήσουν οι άλλες, γι αυτό οι καρχαρίες έχουν μάθει να ακολουθούν καράβια με τέτοιο εμπόρευμα.

 8. avatar NNNVVVV

  ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΗ ΜΠΕΙ, Ο [...]

  1. avatar Dimitris T

   Μην αγχώνεσαι, υπάρχει ήδη εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει