Πέντε ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ελεφαντάκι σε καταρράκτη στην Ταϊλάνδη

Αγώνας επιβίωσης για τους δύο που γλίτωσαν - Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
11:52
07/10/2019
Πέντε ελέφαντες πνίγηκαν προσπαθώντας να σώσουν ελεφαντάκι σε καταρράκτη στην Ταϊλάνδη
6
loading

Πέντε ενήλικοι ελέφαντες πνίγηκαν στην Ταϊλάνδη το Σάββατο, προσπαθώντας να σώσουν ένα μικρό ελεφαντάκι που είχε πέσει μέσα σε καταρράκτη.

Όπως περιγράφει το CBS News, τα περισσότερα μέλη του κοπαδιού ξεψύχησαν στον καταρράκτη Haew Narok, γνωστό ως «Άβυσσος της κόλασης, όπου είχε πέσει το 3χρονο ελεφαντάκι.

Το περιστατικό συνέβη στο εθνικό πάρκο Khao Yai, δημοφιλή τουριστικό προορισμό, το οποίο έκλεισε όταν οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν τι είχε συμβεί.

Οι εργαζόμενοι στο πάρκο άκουσαν το κλάμα των ελεφάντων τα ξημερώματα του Σαββάτου. Κάνοντας έρευνες στην περιοχή, βρήκαν το μωρό ελεφαντάκι μισοβυθισμένο στο πρώτο επίπεδο του καταρράκτη και π΄τους πέντε ενήλικους ελέφαντες που είχαν πνιγεί εκεί κοντά. Οι δύο τελευταίοι ελέφαντες του κοπαδιού στέκονταν στην άκρη του βράχου από πάνω τους.

Οι δύο ελέφαντες που διασώθηκαν απομακρύνθηκαν από την περιοχή και είναι υπό παρακολούθηση.

Ο Edwin Wiek, ιδρυτής του Wildlife Friends Foundation Thailand, ανέφερε πως ο ένας από τους επιζώντες ελέφαντες πιστεύεται πως είναι η μητέρα του μικρού.

Ο Wiek είπε στο BBC πως οι δύο τελευταίοι ελέφαντες θα χρειαστεί να αγωνιστούν για να επιβιώσουν, καθώς είναι ζώα που πενθούν βαθιά και συνηθίζουν να ζουν σε κοπάδια, εξασφαλίζοντας έτσι τροφή και προστασία.

«Είναι σαν να χάνεις τη μισή οικογένειά σου, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα, δυστυχώς έτσι είναι η φύση» εξήγησε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί το 1992, όταν κοπάδι οκτώ ελεφάντων είχε πέσει στον ίδιο καταρράκτη και είχαν όλοι σκοτωθεί.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar PANKO

  Πνίγηκαν τόσοι ενήλικες...για να σώσουν ένα μωρό...!!!
  Και να φανταστείς ότι...θεωρούνται και υψηλής νοημοσύνης ζώα...!!!

  1. avatar Dear Panko

   Σαν να λέμε ότι οι γονείς σου χαράμισαν τη ζωή τους για να μεγαλώσουν εσένα. Χωρίς το "σαν".

  2. avatar Giorgis

   Μερικοί μπερδεύουν τη νοημοσύνη με το ένστικτο αυτοσυντήρησης. Εξάλλου υπάρχει και η συναισθηματική νοημοσύνη που ξεκινάει αμέσως πάνω από την απλή.

  3. avatar Ελέφαντες

   Να, είναι υψηλής νοημοσύνης. Γι' αυτό προσπάθησαν να βοηθήσουν το μωρό. Βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή. Δες στο διαδίκτυο ελέφαντες που πηγαίνουν να θάψουν το παιδί τους με συμμετοχή όλης της κοινότητας και θα καταλάβεις. Ανάποδα συμπεράσματα έβγαλες: αφού είναι έξυπνοι δεν θα πήγαιναν να ρισκάρουν......Έτσι θα έκανες εσύ αν έπεφτε το παιδί σου στον καταρράκτη: καθότι υψηλής νοημοσύνης δεν θα ρίσκαρες γιατί ως νοήμων ον καταλαβαίνεις ότι είναι δύσκολο; Καλύτεροι οι ελέφαντες.

  4. avatar Κώστας freediver

   Αδερφέ μη σου διαφεύγει πως πέρα από τη "νοημοσύνη" έχουν και συναισθήματα. Το ίδιο θα έκανα για το παιδί μου ή για κάποιο ανήψι μου....

 2. avatar ΚΘΟΥΛΟΥ

  Και να φανταστεί κανείς ότι αυτά τα πλάσματα τα κυνηγούν και τα σκοτώνουν είτε για τους χαυλιόδοντες είτε για την πλάκα τους.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει