Τις αιτίες της ρύπανσης στο νερό των δημοτικών κοινοτήτων Αγίου Δημητρίου και Ρυακίου αναζητά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μετά τον εντοπισμό εξασθενούς χρωμίου στις τοπικές γεωτρήσεις.

Αρχικά η Περιφέρεια γνωστοποίησε τη διακοπή της παροχής νερού στην περιοχή, ωστόσο μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προχώρησε σε τροποποίηση της εν λόγω απόφασης.

Κατόπιν αυτού, επιτρέπεται η τροφοδοσία των δικτύων ύδρευσης με το νερό των γεωτρήσεων, με την προϋπόθεση, ότι το νερό του δικτύου δεν θα χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση (πόση, μαγείρεμα, προπαρασκευή τροφής καθώς και για χρήσεις που να φέρνουν σε επαφή το νερό με τον ανθρώπινο οργανισμό π.χ. μπάνιο κλπ), αλλά μόνον για άλλες χρήσεις, όπως π.χ. πλύσιμο εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, αυτοκινήτων, χρήση στο WC, πότισμα καλλωπιστικών φυτών κλπ. με την απαραίτητη προσοχή.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.