Μυστήριο με το μεθάνιο που βρέθηκε και εξαφανίστηκε στον Άρη

Προβληματισμένοι οι επιστήμονες με τα σκαμπανεβάσματα στις μετρήσεις


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9:21
26/06/2019
Μυστήριο με το μεθάνιο που βρέθηκε και εξαφανίστηκε στον Άρη
8
loading

Βαθαίνει το μυστήριο με το αέριο μεθάνιο στον πλανήτη Άρη, το οποίο τη μία φορά ανιχνεύεται στην ατμόσφαιρα του γειτονικού πλανήτη και την επόμενη έχει εξαφανιστεί.

Το νέο «κρούσμα» αφορά τη μεγάλη ποσότητα μεθανίου (21 μέρη ανά δισεκατομμύριο) που ανίχνευσε προ ημερών το ρόβερ Curiosity της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας (NASA), μια συγκέντρωση μεγαλύτερη από κάθε άλλο φορά.

Η νέα μέτρηση που έκανε το ρόβερ, μετά από εντολή του χειριστών του στη Γη, έδειξε ότι η ποσότητα του μεθανίου όχι μόνο δεν ήταν πια καθόλου αυξημένη, αλλά είχε πέσει σε πολύ πιο χαμηλά επίπεδα, κάτω από το ένα μέρος ανά δισεκατομμύριο (ppb), μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες από τους New York Times. Κανείς δεν έχει ιδέα γιατί συμβαίνει αυτό το περίεργο και τόσο γρήγορο «σκαμπανέβασμα» στις μετρήσεις.

«Το μυστήριο του μεθανίου συνεχίζεται» δήλωσε ο επιστήμονας της αποστολής του Curiosity 'Ασγουιν Βασαβάντα του Εργαστηρίου Αεριώθησης (JPL) της NASA. «Έχουμε περισσότερο από κάθε άλλη φορά κίνητρο να συνεχίσουμε τις μετρήσεις και σπάμε το κεφάλι μας να καταλάβουμε γιατί το μεθάνιο συμπεριφέρεται έτσι στην αρειανή ατμόσφαιρα».

Η ύπαρξη μεθανίου θεωρείται σημαντική, επειδή το εν λόγω αέριο -όπως συμβαίνει και στη Γη- δεν παράγεται μόνο από φυσικές γεωχημικές διαδικασίες, αλλά επίσης από βιολογικές πηγές, κυρίως μικροοργανισμούς. 'Αρα, η παρουσία του θα μπορούσε να σημαίνει ότι υπήρξε ή υπάρχει ακόμη ζωή στον 'Αρη. Προς το παρόν πάντως, οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πώς παράγεται το μεθάνιο στον 'Αρη και γιατί αυξομειώνεται.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

8
σχόλια
 1. avatar Και τα μυαλά στα κάγκελα

  Ποιος εξωγήινος ... αστροναύτης το έκανε και έγινε επίτηδες για να κάνει την ανακάλυψη....ο πρωτομυριστης είναι και ο πρωτοκλαστης...

 2. avatar Τι λες τωρα

  Ν.Παππά; εσύ;

 3. avatar παπατζας

  μεγαλος προβληματισμος τι να σου πω....δεν θα κοιμηθω σημερα που το εμαθα

 4. avatar KΛΕΩΝ

  Ειναι απο φυσικη πηγη γι'αυτο....

 5. avatar Φούσκας1

  Οι Αρειανοί ανοιγοκλείνουν την κάνουλα.ΧΑΧΑΧΑΧ!

 6. avatar Panos55555

  Εκ[..]ε κανενας εξωγηινος κοντά στο ροβερ για να μας τρολάρει

 7. avatar Ανο

  Θα έκλ[...]ε κανένας εξωγήινος....

 8. avatar 150K

  Αερίστηκε ο εξωγήινος και μετά πέρασε ο κίνδυνος......μιλάμε για πολύ πεθάνιο!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει