Σε ηλικία 12 ετών πέθανε ο Ρότζερ, το θρυλικό καγκουρό που είχε κερδίσει φήμη και αναγνωρισιμότητα λόγω του εντυπωσιακού και επιβλητικού μεγέθους του.

Το καγκουρό είχε διασωθεί όταν ήταν μωρό και η μητέρα του είχε σκοτωθεί σε τροχαίο, και μεγάλωσε στο Kangaroo Sanctuary του Alice Springs στην Αυστραλία.

Και μεγάλωσε πραγματικά πολύ, ξεπερνώντας σε ύψος τα 2 μέτρα και σε βάρος τα 89 κιλά.

Το καταφύγιο στο οποίο ζούσε ανακοίνωσε τον θάνατο του καγκουρό, διευκρινίζοντας πως αποδίδεται στην ηλικία του.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Roger ❤ ?? When Roger was alpha boss male his height when standing was about 2 metres (6ft 7) – same height as me. The clucking noise he is making is telling me to get away from his lady kangaroos. And the red on his neck is a scent that males rub onto trees etc to mark their territory.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Kangaroo Sanctuary (@thekangaroosanctuary) στις

«Ήταν μωρό όταν τον σώσαμε από τον μάρσιππο της μητέρας του, η οποία ήταν νεκρή από τροχαίο» είπε στο BBC ο Chris “Brolga” Barns, ο άνθρωπος που έστησε το καταφύγιο αυτό για να μεγαλώσει το καγκουρό.

Ο Roger έγινε άλφα αρσενικό και είχε 12 θηλυκά «συζύγους». Σήμερα ζουν στο καταφύγιο πάνω από 50 καγκουρό.

«Στην αρχή είχαμε πολύ στενό δεσμό αλλά μετά με θεωρούσε ανταγωνιστή και ήθελε να παλέψουμε» περιγράφει ο Barns. «Ήταν φοβερά μυώδης» προσθέτει, διευκρινίζοντας πως αν και το μέγεθος και η δύναμή του δεν είναι κάτι εντελώς ασυνήθιστο, είναι αρκετό για να διαφέρει από πολλά άλλα αρσενικά καγκουρό.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Roger πάλευε με την αρθρίτιδα και τη φθίνουσα όρασή του.

Συνήθως τα καγκουρό ζουν 14 χρόνια αλλά σπάνια φτάνουν σε αυτή την ηλικία όταν ζουν ελεύθερα.

«Η ζωή είναι πολύ πιο δύσκολη σε συνθήκες ελευθερίας για ένα γηραιό καγκουρό» εξηγεί ο Barns. «Όταν αρρωσταίνουν, τους επιτίθενται άλλα ζώα για να τα φάνε».