Πρωτοφανές γεωμετρικό παγόβουνο σαν γιγάντιο παγάκι φωτογράφισε η NASA

Όταν η φύση μιμείται την τέχνη


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
9:16
22/10/2018
Πρωτοφανές γεωμετρικό παγόβουνο σαν γιγάντιο παγάκι φωτογράφισε η NASA
5
loading

Ένα ασυνήθιστο μεγάλο παγόβουνο με σχήμα τέλειου ορθογώνιου - που θυμίζει τον εξωγήινο μονόλιθο στην ταινία «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος» αλλά σε παγωμένη έκδοση - φωτογράφισε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία (NASA).

Στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα, δεν μπορεί παρά να θαυμάσει κανείς τη φύση, η οποία, μέσα σε όλη τη χαοτική τυχαιότητα που τη διέπει, μπορεί να παράγει σχεδόν τέλεια γεωμετρικά σχήματα σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν δύο ειδών παγόβουνα: αυτά που μοιάζουν με τρίγωνο ή πρίσμα πάνω από την επιφάνεια του νερού (όπως αυτό που βύθισε τον «Τιτανικό») και εκείνα που είναι μακριά, πλατιά και επίπεδα σαν φέτα κέικ.

Το συγκεκριμένο γεωμετρικό παγόβουνο, που έχει μήκος σχεδόν δύο χιλιομέτρων, έχει αποκολληθεί από την σταδιακά καταρρέουσα παγοκρηπίδα Λάρσεν C στην Ανταρκτική Χερσόνησο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ορατό είναι μόνο το ένα δέκατο του παγόβουνου, καθώς το υπόλοιπο βρίσκεται μέσα στο νερό. Οι επιστήμονες το θεωρούν ασταθές και επιρρεπές σε περαιτέρω διάσπαση.

(Η φωτογραφία είναι του Αθηναϊκού  -Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων)

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar Γιάννης Αλεξάκης

  Το παγόβουνο αυτό, αν είναι τέλειο τετράγωνο, και έτσι έχει επίπεδη επιφάνεια, δεν έχει εξήγηση, σαν αυτή που δίδει ο κος αυτός. Ούτε έχει φυσικη εξήγηση. Πως έγινε;; Είναι μυστήριο..

 2. avatar ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ

  Nea Antarsia S Anthropon (NASA)... ένας πόλεμος ΑΣΤΕΡΩΝ! ΔΗΛΑΔΗ, ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΤΩΝ TV-asteron! ΤΟ ΑΠΟΤΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΗΔΗ ΓΝΩΣΤΟ!
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

 3. avatar Αυθάδης

  Φυσικά και η Φύση μιμείται την Τέχνη καθότι η Τέχνη προϋπήρχε της Φύσης

  1. avatar αναιδής

   Η κότα έκανε το αυγό

  2. avatar ΠΡΟΔΟΤΗΣ

   ? Καυστικός!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει