Η αντιμετώπιση των κουνουπιών είναι μία καθημερινή μάχη, η οποία σε μεγάλο βαθμό είναι και μία χαμένη μάχη. Δεκάδες οι χημικές ή φυσικές ουσίες που βάζουμε πάνω μας ή στον χώρο μας για να αντιμετωπίσουμε τις επιδρομές των ενοχλητικών εντόμων.

Όπως δείχνει, ωστόσο, με εξαιρετικά γραφικό τρόπο ένα βίντεο που γύρισε βιολόγος του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης… δεν υπάρχει σωτηρία. Στο τρομακτικό βίντεο καταγράφεται η προσπάθεια που καταβάλλουν τα κουνούπια για να τσιμπήσουν ένα ανθρώπινο χέρι πίσω από ένα πλέγμα ή ένα δίχτυ.

Τα κουνούπια προσπαθούν να τρυπώσουν από το εμπόδιο για να ρουφήξουν το αίμα από τον στόχο τους. Στη Daily Mail μίλησε ο Dr Vyas ο οποίος έδωσε κάποιες οδηγίες για το πώς θα μπορούσαμε να περιορίσουμε τις επιθέσεις των εντόμων.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε οποιοδήποτε ρούχο με χαλαρή πλέξη γιατί τα κουνούπια θα καταφέρουν να περάσουν. Εκτός από τις μυρωδιές, τα κουνούπια προσελκύονται από σκούρα χρώματα όπως τα τζιν, τα κολάν και οποιοδήποτε μαύρο ρούχο», σχολιάζει ο Dr. Vryas και προτείνει να φοράμε ανοιχτόχρωμα ρούχα σε τόνους όπως το λευκό, το μπεζ.