Το εξαήμερο Φεστιβάλ με τίτλο «Πλωτή Τέχνη» είναι μία ελεύθερη πολιτιστική και περιβαλλοντική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις παραλίες της Αττικής για να συνεπάρει λουόμενους και δημότες με τα εικαστικά, θεατρικά και μουσικά της δρώμενα. Ένα πάρκο έκθεσης τέχνης που σέβεται το περιβάλλον και προσαρμόζεται στην γεωγραφική ιδιαιτερότητα του χώρου, στήνεται στη Δημοτική Παραλία Αλίμου από τις 2 μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου και στην Παραλία Μπάτη από τις 20 μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Στο φεστιβάλ της «Πλωτής Τέχνης» περιλαμβάνεται έκθεση γλυπτών και εικαστικών έργων στην παραλία και στο νερό, θεατρικά δρώμενα, μουσικές συναυλίες από τους Waterpipes, τους Leg in the Neck και τον Ζακ Στεφάνου, καλλιτεχνικά εργαστήρια ζωγραφικής και θεάτρου για παιδιά και ημερίδες- ομιλίες από οργανώσεις.

Έργα που θα αναδύονται, θα επιπλέουν ή θα βυθίζονται στην θάλασσα, δημιουργικοί φωτισμοί στον περιβάλλοντα χώρο, εκπαιδευτικά σεμινάρια, εργαστήρια για παιδιά και νέους έχουν μια θέση στο πρόγραμμα της «Πλωτής Τέχνης».

Με βασικούς στόχους την ελεύθερη προβολή της Τέχνης, την προσέγγιση πολιτών και ομάδων που δεν συνηθίζουν να επισκέπτονται συμβατικούς χώρους τέχνης, την ανάδειξη νέων καλλιτεχνών και πολιτιστικών ομάδων και την ενημέρωση για θέματα οικολογίας και προστασίας των ακτών, το φεστιβάλ στήνει τη σκηνή του στην παραλία του Αλίμου και από τις 2 Σεπτεμβρίου ξεκινά το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα.