Ρωσικές εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στο έργο καθαρισμού του ιερού για τους Ινδούς ποταμού Γάγγη, δήλωσε η αρμόδια πρόεδρος της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS Λαρίσα Ζελεντσόβα.

«Σήμερα παρουσιάζουμε το έργο που αφορά τον καθαρισμό του οικοσυστήματος του ποταμού Γάγγη. Το πιλοτικό έργο, όπως το έχουμε προγραμματίσει, μπορεί να υλοποιηθεί στην πολιτεία Ουτάρ Πραντές. Η ινδική πλευρά προθυμοποιήθηκε να μελετήσει τις ρωσικές προτάσεις» δήλωσε η Ζελεντσόβα στο περιθώριο της συνάντησης «BRICS Alliance Business Forum-2018» οι εργασίες του οποίου ξεκίνησαν σήμερα στο Νέο Δελχί.

«Για την υλοποίηση ενός έργου παρόμοιας κλίμακας στην Ινδία χρειάζεται κάποιος που θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Ηρακλή, ο οποίος καθάρισε την Κόπρο του Αυγεία. Δεν χρειαζόμαστε κάποιον λιγότερο δυνατό. Για αυτό και απευθυνόμαστε στην Ρωσία» δήλωσε από την πλευρά του ο διευθυντής της Διεθνούς συμμαχίας έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS, αρμόδιος για την Ινδία Σαντζέι Κουμάρ.

Η Διεθνής συμμαχία έργων στρατηγικού χαρακτήρα της BRICS, ιδρύθηκε στις 29 Φεβρουαρίου του 2016 και είναι ένας αυτόνομος μη κερδοσκοπικός οργανισμός που συμβάλει στην ανάπτυξη των διεθνών σχέσεων στο πλάισιο της ομάδας BRICS.

Στο φόρουμ που πραγματοποιείται στο Νέο Δελχί εκπροσωπούνται η Ρωσία , οι χώρες μέλη της BRICS καθώς και εκπρόσωποι της Σερβίας, Μαλαισίας, Γερμανίας, Βρετανίας και άλλων χωρών.