Περίπου 30 ζευγάρια ποταμογλάρονων, που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν τη νέα τους οικογένεια, είναι οι πρώτοι φιλοξενούμενοι της εξέδρας αναπαραγωγής πουλιών που κατασκεύασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι.

Η εξέδρα ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε περί το τέλος Απριλίου με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing (http://www.birdwing.eu/). Το Birdwing έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, αλλά και την Ελλάδα, από τις χορηγίες των οποίων χρηματοδοτούνται αντίστοιχα project.

Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2 Χ 3 μ., έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που πρόσφεραν την τεχνογνωσία που είχε αποκτήσει από αντίστοιχα εγχειρήματα στην Κερκίνη.

Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.

Η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).