Η ζωή και η μάχη για την επιβίωση στη φύση είναι σκληρή. Το δίκαιο του ισχυρού κυριαρχεί και αναδεικνύει συνήθως τον νικητή. Έτσι έγινε και στη μάχη που αποτυπώθηκε στο φακό του φωτογράφου Andrew Schoeman, ανάμεσα σε έναν ιπποπόταμο και δύο λιοντάρια.

Με τακτική και μέθοδο τα λιοντάρια στο καταφύγιο Sabi Sands Game στη Νότια Αφρική επιτέθηκαν στον νεαρό ιπποπόταμο- εκτιμάται πως ήταν από 3 έως 5 ετών- και περίμεναν επί ώρες να βγει από το σημείο όπου είχε αναζητήσει καταφύγιο όπου τα νερά ήταν βαθιά.

Τα λιοντάρια έμειναν ακίνητα καραδοκώντας μέχρι ο ιπποπόταμος να απομακρυνθεί από το σημείο όπου δεν μπορούσαν να του επιτεθούν.

Στην ξηρά πλέον, ο ιπποπόταμος κατάφερε να απωθήσει το πρώτο λιοντάρι αλλά ταυτόχρονα του επιτέθηκε το δεύτερο με αποτέλεσμα να αναζητήσει καταφύγιο σε ρηχά νερά. Εκεί όμως τα λιοντάρια μπορούσαν να συνεχίσουν την επίθεσή τους, καταφέρνοντας να ρίξουν τον ιπποπόταμο στο πλάι και πνίγοντάς τον.

Μόλις το άτυχο ζώο σταμάτησε την αγωνιώδη προσπάθεια να ανασάνει τα λιοντάρια απόλαυσαν το γεύμα τους μαζί με ένα τρίτο που εμφανίστηκε τη σωστή στιγμή…

«Με ξύπνησαν νωρίς το πρωί αγωνιώδεις κραυγές που δεν μπορούσα να καταλάβω από τι ζώο προέρχονταν. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέοιο», είπε ο 39χρονος φωτογράφος.

Δείτε τις φωτογραφίες