«Επίθεση» από καρδινάλιους δέχθηκε αυτήν την εβδομάδα η Αλαμπάμα. Μεταξύ αυτών και ένας κίτρινου χρώματος, γεγονός εξαιρετικά σπάνιο, καθώς το συγκεκριμένο είδος πουλιού είναι κόκκινου χρώματος, διάφορων αποχρώσεων.

Ο φακός «έπιασε» τον κίτρινο καρδινάλιο και όπως ήταν φυσικό, έγινε άμεσα viral στα social media. Δεν είναι εύκολο να δεις ένα τέτοιο είδους πουλιού, που έγινε γνωστό από τα angry birds, σε… κίτρινη περιβολή. Όπως λένε οι επιστήμονες, οι πιθανότητες είναι μια στο εκατομμύριο!

Ο καθηγητής βιολογίας του Πανεπιστημίου του Όμπερν, Τζέφρι Χιλ, δήλωσε ότι ο καρδινάλιος του βίντεο είναι ενήλικος, γένους αρσενικού, ίδιου είδους με τον κοινό κόκκινο καρδινάλιο, ο οποίος φέρει μια γενετική μετάλλαξη, που μετατρέπει τα λαμπερά κόκκινα φτερά του σε κίτρινα.

poiasdl2 poiasdl3

Μια κάτοικος της Αλαμπάμα, η Τσάρλι Στέφενσον, ήταν αυτή που παρατήρησε για πρώτη φορά το σπάνιο πουλί στην αυλή της στα τέλη Ιανουαρίου και δημοσίευσε σχετικές εικόνες του στο Facebook. Είπε ότι ασχολείται με πτηνά για δεκαετίες, αλλά της πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβει τι είδε.

«Νόμιζα ότι ήταν ένα πουλί που δεν έχω δει ποτέ», είπε η Στέφενσον. «όμως, τότε συνειδητοποίησα ότι ήταν ένας καρδινάλιος και ήταν κίτρινος», πρόσθεσε. Το πουλί βρήκε… ζεστασιά στο σπίτι της συγκεκριμένης κυρίας και μένει εκεί μόνιμα το τελευταίο διάστημα.

Ο Στέφενσον τόνισε επίσης ότι δεν θα δώσει συντεταγμένες σχετικά με το που μένει, λόγω φόβων ότι οι άνθρωποι θα συρρέουν για να ρίξουν μια ματιά από κοντά στον κίτρινο καρδινάλιο. Για… παρηγοριά, έβγαλε μερικά βίντεο, τα οποία και δημοσίευσε.

poiasdl4 poiasdl1