Στους αλιγάτορες αρέσουν πολύ τα σνακ… καρχαρία

Νέα ευρήματα φέρνουν στο φως πόσο αγαπούν τα ερπετά να μασουλούν καρχαρίες


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
19:46
27/10/2017
Στους αλιγάτορες αρέσουν πολύ τα σνακ… καρχαρία
loading

Οι διατροφικές συνήθειες του αλιγάτορα απασχολούν πολύ την επιστήμη, αν και το πράγμα δεν είναι εύκολο στη μελέτη του.

Είτε πρέπει να τον πιάσεις επ’ αυτοφόρω να τρέφεται είτε να αδειάσεις το στομάχι του. Ή να βρεις έναν νεκρό και να τον διαμελίσεις τέλος πάντων. Όλα αυτά έκαναν δύο βιολόγοι και βρήκαν πως κάποιοι αλιγάτορες έχουν επεκτείνει τη διατροφική τους γκάμα ώστε να περιλαμβάνει και καρχαρία.

Οι αλιγάτορες τρέφονται συνήθως με οστρακόδερμα, αλλά και ψάρια ή πουλιά. Περιορίζονται, όπως ξέρουμε, στο γλυκό νερό, καθώς στη θάλασσα δεν μπορούν να παραμείνουν για πολύ. Πώς να συναντηθούν λοιπόν αυτά τα δύο είδη;

Εύκολα, μας λένε ο James Nifong, βιολόγος στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κάνσας, και ο Russell Lowers, βιολόγος στο Kennedy Space Center της NASA, αυτές οι επαφές λαμβάνουν χώρα πολύ πιο συχνά απ’ όσο πιστεύαμε.

krelrgtnk1

Στα στομάχια των υδρόβιων βρήκαν οι ερευνητές διάφορα είδη μικρού καρχαρία, καθώς η απαράμιλλη οξύτητα των στομαχιών τους διαλύουν εύκολα τον ιστό του καρχαρία σε 1-3 μέρες, όπως μας λένε.

Ακόμα και GPS προσάρμοσαν στους αλιγάτορες και είδαν πως κυνηγούν πράγματι και σε πιο αλμυρά νερά: «Όταν βρέχει πολύ δυνατά, μπορούν πράγματι να απορροφήσουν γλυκό νερό από την επιφάνεια του αλμυρού νερού. Κι έτσι μπορούν να επεκτείνουν τον χρόνο παραμονής τους στο αλμυρό περιβάλλον».

Αλλά και πολλά είδη καρχαρία, από την άλλη, συνηθίζουν να ζουν στις εκβολές των ποταμών, ιδιαιτέρως τα μικρά τους, κάτι που διευκολύνει τη φονική συνάντηση με τον αλιγάτορα…

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει