Άγρια δολοφονημένη φώκια βρέθηκε στη Σάμο

Έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του και σημάδια από λευκή μπογιά


ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
18:15
23/12/2016
Άγρια δολοφονημένη φώκια βρέθηκε στη Σάμο
2
loading

Μια άγρια δολοφονημένη φώκια βρέθηκε στη Σάμο, προκαλώντας την οργή των περιβαλλοντικών οργανώσεων. Μάλιστα, η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία έστειλε την Παρασκευή ανοιχτή επιστολή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου, στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Γ. Σταθάκη καθώς και στα ΜΜΕ.

Στην ανοιχτή επιστολή αναφέρεται:

«Άγρια δολοφονημένη φώκια στη Σάμο: Γιατί;

Η χρονιά που διανύουμε φτάνει στο τέλος αλλά δυστυχώς τα νέα που αφορούν τα ζώα είναι καθημερινά όλο και πιο ζοφερά.

Μετά από τα δελφίνια, τη θανάτωση αλόγων, ελαφιών, χελώνων, άλλη μία φώκια ήρθε να μας θυμίσει πόσο βάρβαρος είναι ο άνθρωπος, πόσο ανατριχιαστικά νοσηρά ένστικτα έχει και πόσο αναποτελεσματικά είναι τα μέτρα που εφαρμόζονται ως τώρα.

Πριν λίγες ημέρες εκβράστηκε στην περιοχή της Σάμου μία νεκρή φώκια. Το νεαρό, όπως διαπιστώθηκε ζώο, έφερε τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στην πλάτη του αλλά και σημάδια από λευκή μπογιά, ίχνος που μαρτυρεί ότι το ζώο ήρθε σε επαφή με σκάφος και ανθρώπους.

fokia

Το ζώο είναι ένα από τα δυστυχώς πάρα πολλά θύματα στην περιοχή εκείνη, κι όλας φέρουν σημάδια θανάτωσης.

Μήπως ήρθε η στιγμή να αξιολογήσουμε και να κρίνουμε πιο αυστήρα την (αν)αποτελεσματικότητα των αρχών τόσο στο κομμάτι της πρόληψης όσο και της καταστολής;

Τι έχουν κάνει οι λιμενικές αρχές πέρα από το να εκδίδουν δελτίο συμβάντων; Γιατί θα πρέπει η επιβίωση απειλούμενων ειδών να εξαρτάται αποκλειστικά από εθελοντές και οργανισμούς; Οι εισαγγελικές αρχές που έχουν ενημερωθεί για τα όσα διαδραματίζονται στην περιοχή του Αιγαίου γιατί δεν έχουν επέμβει έως τώρα;

Η προστασία ανυπεράσπιστων πλασμάτων απέναντι σε βίαιους κι αδίστακτους ανθρώπους απαιτεί έργα , σχεδιασμό που να ανταποκρίνεται στην κρισιμότητα της κατάστασης κι αποφασιστικότητα εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων.

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (50 Σωματεία) και Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 130 Ζωοφιλικών Σωματείων».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar !!

    Κατά πάσα πιθανότητα χτυπήθηκε από προπέλα σκάφους.

  2. avatar ΛΚ

    Ποιος [...] το έκανε αυτό; Πώς μπόρεσε;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει