Τη γοητευτική στιγμή που μια πεταλούδα παίζει- και ρισκάρει κάπως και τη ζωή της- πετώντας μπροστά και πάνω από μια λέαινα κατέγραψε ο 24χρονος φωτογράφος William Steel στο Εθνικό Πάρκο Chobe στη Μποτσουάνα της Αφρικής.

Παρότι έδειχνε κάποιες στιγμές να εκνευρίζεται, το θηλυκό λιοντάρι έδειχνε σαν ευγενικός γίγαντας επιτρέποντας στην πεταλούδα να πετά γύρω από το κεφάλι του.

Η πεταλούδα, σαν με πλήρη άγνοια κινδύνου, δεν σταμάτησε να «εξερευνά» το κεφάλι της λέαινας και να «βουτά» μπροστά στα μάτια της.

«Η πανέμορφη λέαινα χαλάρωνε απολαμβάνοντας το ζεστό απογευματινό ήλιο. Σήκωσε το κεφάλι της όταν πέρασε ένα κοπάδι ιμπάλα και ξαφνικά η γενναία πεταλούδα εμφανίστηκε κι άρχισε να πετά μπροστά στο πρόσωπό της, ύστερα απομακρυνόταν λίγο και μετά πάλι μπροστά της. Το λιοντάρι έδειχνε ένα μικρό εκνευρισμό όταν η πεταλούδα σχεδόν «χάιδευε» με τα φτερά της το πρόσωπό της. Ήταν πολύ μικρή για να το ενοχλήσει, όπως οι μύγες που συνεχώς πετάνε πάνω του, κι έτσι τα λιοντάρια έχουν συνηθίσει σε τέτοιες μικροενοχλήσεις», εξήγησε ο φωτογράφος στη Daily Mail, «αν και θα μου άρεσε να σκεφτώ πως και η λέαινα αναγνώρισε και απολάμβανε την ομορφιά του στιγμιότυπου».

lion9 lion8 lion7 lion6 lion5 lion4 lion3 lion2 lion1