Αγελάδες που μετά βίας φτάνουν το ένα μέτρο αποφάσισε να εκθρέψει στη φάρμα του στο Σηάτλ ο καθηγητής Richard Gradwohl, υποστηρίζοντας ότι εξοικονομούν χώρο και εκλύουν λιγότερο μεθάνιο!

«Όταν άρχισα να εκτρέφω τις αγελάδες μινιατούρες όλοι με περνούσαν για τρελό», λέει ο καθηγητής.

Από το 1940 οι αγελάδες που εκτρέφονται από τους Αμερικανούς κτηνοτρόφους, είναι πολύ μεγαλύτερες συγκριτικά με αυτές που εκτρέφονται στη Βρετανία. Σήμερα στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 20.000 αγελάδες μινιατούρες.

Όταν ο καθηγητής αναγκάστηκε να πουλήσει 60 εκτάρια από τη φάρμα του, λόγω των υψηλών φόρων, διαπίστωσε ότι συμφέρει πολύ περισσότερο να εκτρέφει κανείς αγελάδες μινιατούρες παρά μεγάλες αγελάδες. Ενδεικτικά αναφέρεται, ότι πέντε εκτάρια γης είναι αρκετά για δέκα αγελάδες μινιατούρες ή για δυο κανονικές. «Οι αγελάδες μινιατούρες ήταν ακριβώς ό, τι χρειαζόμουν. Δεδομένου ότι οι αγελάδες συμβάλλουν στην αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου, θα ήθελα να επισημάνω, ότι χρειάζονται δέκα αγελάδες μινιατούρες για να απελευθερώσουν την ποσότητα μεθανίου που εκλύει μια κανονική αγελάδα», δήλωσε ο καθηγητής Richard Gradwohl.