Οι σχέσεις ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα πολλές φορές είναι τόσο δυνατές που αλλάζουν τη ζωή και των δύο και αποδεικνύουν πώς μπορεί να δημιουργηθεί μια σπάνια φιλία. Αυτές είναι μερικές ιστορίες με σχέσεις ζωής ανάμεσα σε ανθρώπους και «φίλους» τους από το βασίλειο των ζώων.

1. Ο πιγκουίνος που ταξίδευε χιλιάδες μίλια κάθε χρόνο για να δει τον άνθρωπο που του έσωσε τη ζωή

pets1

Ο συνταξιούχος ερασιτέχνης ψαράς Joao Pereira de Souza ζει σε ένα νησί κοντά στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας και το 2011 βρήκε στην παραλία έναν πιγκουίνο καλυμμένο με πετρέλαιο να παλεύει για την ζωή του. Ο 71χρονος του έσωσε τη ζωή και από τότε έγιναν οι καλύτεροι φίλοι. Ο πιγκουίνος από τότε ζει περίπου 8 μήνες με τον άνδρα και τους άλλους τέσσερις εξαφανίζεται. Πάντα όμως επιστρέφει ενώ δεν αφήνει να τον ακουμπήσει κανείς άλλος παρά μόνο ο ψαράς που του έσωσε τη ζωή. Υπολογίζεται μάλιστα ότι κάνει χιλιάδες μίλια για να επιστρέψει κάθε φορά.

2. Το κοριτσάκι που παίρνει «δώρα» από κοράκια

pets2

Ένα 8χρονο κορίτσι από το Σιάτλ κάνει μια παράξενη συλλογή από δώρα που της φέρνουν κοράκια στον κήπο της. Η Gabi Mann ταΐζει τα πουλιά και εκείνα της φέρνουν διάφορα μπιχλιμπίδια, από χάντρες μέχρι κουμπιά. Όλα ξεκίνησαν το 2011 όταν έριξε κατά λάθος κάτω φαγητό που έγινε τροφή για τα πουλιά. Όταν αργότερα πήγε στο σχολείο ξεκίνησε να τους δίνει φαγητό από μόνη της κάθε φορά που επέστρεφε στο σπίτι και εκείνα την «περίμεναν» φέρνοντάς της ως αντάλλαγμα διάφορα μικροαντικείμενα.

3. Το λιοντάρι που θυμόταν τους δύο ανθρώπους που το μεγάλωσαν

pets3

Μια από τις πιο γνωστές και συγκινητικές ιστορίες. Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke που ζούσαν στο Λονδίνο αγόρασαν ένα μικρό λιονταράκι αλλά μετά από ένα χρόνο διαπίστωσαν ότι δεν μπορούσε να ζήσει άλλο μαζί τους και έπρεπε να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική. Έτσι κι έγινε. Όταν μετά από δύο χρόνια περίπου από την επανένταξή του στο φυσικό του περιβάλλον ήθελαν να το επισκεφτούν ο υπεύθυνος που είχε αναλάβει να το επιστρέψει στη φύση, τους ενημέρωσε ότι το ζώο είχε ενσωματωθεί πλήρως και θα ήταν σχεδόν απίθανο να τους γνωρίσει. Όταν έφτασαν στην περιοχή που ζούσε η αντίδραση του ζώου ήταν αναπάντεχη…

4. Ο άνδρας που μεγάλωσε έναν γορίλα σαν γιο του

pets4

Το 2014 ο Damian Aspinall συναντά ξανά τον γορίλα με το όνομα Kwibi που μεγάλωσε για 5 χρόνια μέχρι να τον βοηθήσει στο να επανενταχθεί στο φυσικό του περιβάλλον όπως κάνει η οργάνωση την οποία διοικεί. Τα πρώτα χρόνια της ζωής του ο Damian τον μεγάλωσε κυριολεκτικά σαν γιο του και μετά την μεταφορά του στο φυσικό του περιβάλλον θέλησε κάποια στιγμή να τον ξαναδεί πιστεύοντας βέβαια ότι δεν θα τον θυμάται. Κάνοντας το ταξίδι στη ζούγκλα και κοντά στο σημείο που είχε αφεθεί διαπιστώνει ακριβώς το αντίθετο. Ο Kwibi ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά του και αντέδρασε σαν να μην πέρασε μια μέρα.