Το εργαστήριο νανοτεχνολογίας του ΑΠΘ έκανε πάλι το «θαύμα» του! Σε συνεργασία με μεγάλη γερμανική εταιρεία δημιούργησαν ένα νέο προϊόν, το οποίο ήδη πωλείται στην Ευρώπη μέσω διαδικτύου.

Χαρτοφύλακες και θήκες ηλεκτρονικών υπολογιστών με ενσωματωμένα φωτοβολταϊκά στην επιφάνεια τους, προσφέρουν φόρτιση των ηλεκτρονικών συσκευών, που μεταφέρουν στη διάρκεια της ημέρας.

Ο επικεφαλής του εργαστηρίου ωανοτεχνολογίας του ΑΠΘ, Στέργιος Λογοθετίδης δήλωσε ότι «τα οργανικά εκτυπωμένα ηλεκτρονικά υλικά αποτελούν τα τελευταία χρόνια έναν από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς της νανοτεχνολογίας.

Αποτελούν μια επαναστατική τεχνολογική δραστηριότητα, με απεριόριστες εφαρμογές και με πολύ μεγάλη δυναμική για εμπορικές εφαρμογές, που αναμένεται να φθάσουν τα 9 δισ. ευρώ μέχρι το 2012.

Με τη μέθοδο της εκτύπωσης των αγώγιμων οργανικών υλικών σε πλαστικές μεμβράνες εξασφαλίζεται η μεταφορά όλης της τεχνογνωσίας με μικρό κόστος.

Τα εύκαμπτα οργανικά ηλεκτρονικά ενσωματωμένα στο ύφασμα της τσάντας, φορτίζουν ανέξοδα τις ηλεκτρονικές συσκευές που μεταφέρονται σε αυτή.