Ο διευθύνων σύμβουλος της Alitalia, Rocco Sabelli, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Solena, Robert Do και ο διευθύνων σύμβουλος της Solena Italia, Stefano Bugliosi, υπέγραψαν μια επιστολή η οποία σηματοδοτεί την πρόθεση των Alitalia και Solena να ξεκινήσουν μια μελέτη σκοπιμότητας για την κατασκευή εργοστασίου που θα μπορεί να μετατρέψει στερεά αστικά απόβλητα σε καύσιμο για το στόλο των αεροσκαφών της Alitalia.

Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και προσφέρεται μια σταθερή παροχή καυσίμου. Παρόν κατά την υπογραφή της συμφωνίας ήταν και ο Hon. Willer Bordon, πρόεδρος της Enalg SpA, εταιρεία συνεργάτης του ομίλου Solena και υπεύθυνος του Solena Ιταλία SpA.

Η ολοκλήρωση του έργου πέρα από τη μείωση των αναγκών της Alitalia για καύσιμα θα βοηθήσει και στη μείωση της κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων και ως συνέπεια στη μείωση των εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα (μέχρι 96%).

Σημειώνεται επίσης ότι με τη χρήση της τεχνολογίας της Solena θα παράγονται εναλλακτικά καύσιμα για αεροπλάνα μέσω της διαδικασίας αεριοποίησης σε υψηλή θερμοκρασία των αποβλήτων. Το αέριο αυτό στη συνέχεια θα μετατρέπεται σε υγρό, με μια χημική βιομηχανική διαδικασία που ονομάζεται Fischer-Tropsch.

πηγή: greenbusiness