Παρακολούθησα την τελευταία παράσταση, παρέα μ’ ένα κοινό πολυπληθές και θορυβώδες, που κατευόδωσε «το όνειρο της Κίκι», γεμάτο ενθουσιασμό και έκδηλη οικειότητα. Η Νταίζη Σεμπεκοπούλου απαστράπτουσα ως Κίκι, χαιρόταν αυτό που έκανε και το μετέδιδε στο κοινό. Στο συμπαθητικό σκηνικό με ατμόσφαιρα Παριζιάνικη του 20ου αιώνα και με τη συνοδεία πιάνου, στα πλήκτρα του οποίου δημιουργούσε η Κατερίνα Δευτερέβου, αναπαραστάθηκε η ζωή της Άλις Πρεν, γνωστή ως Κίκι.

Γράφει η Χαρά Κιούση

Μια θρυλική γυναίκα που στα τρελά χρόνια του Μεσοπολέμου, στο Παρίσι των Γραμμάτων και των Τεχνών, άφησε εποχή. Κυνηγημένη από την φτώχεια και την εγκατάλειψη της μητέρας της με στήριγμα μοναδικό την γιαγιά της, έκανε πορνεία για να εξασφαλίσει το νοίκι της. Απόρριψη, περιπέτειες, πάθη κι έρωτας για την ζωή, την έκαναν να παλέψει με πείσμα για να ανέβει κοινωνικά.

Ώσπου το όνειρό της πραγματοποιήθηκε και η Κίκι, η ελευθεριάζουσα επαναστάτρια του Μον Παρνάς έγινε σύμβολο ερωτισμού και το πιο φημισμένο μοντέλο του 20ου αιώνα. Την καλλιτεχνική της πορεία ως τραγουδίστρια και χορεύτρια την ολοκλήρωσε ποζάροντας για τους πιο διάσημους φωτογράφους και ζωγράφους της εποχής της. Την έντονη προσωπικότητά της υποδύθηκε με πολύ κέφι η Νταίζη Σεμπεκοπούλου. Ερωτική, αισθησιακή, μπριόζα, εντυπωσίασε με την κίνηση και τις χορευτικές της δεξιότητες.

Υποβλητικός φωτισμός, όμορφες μουσικές και στρωτή σκηνοθεσία έδωσαν μια παράσταση που περιορίστηκε στην απόλαυση. «Το όνειρο της Κίκι», όπως όλα τα όνειρα τελείωσε, κι αυτό που μας έμεινε είναι τα λόγια της Άλις Πρεν: «Για να ζήσεις να είσαι ο εαυτός σου».

Συντελεστές παράστασης

Κείμενο-Συγγραφή: Δημήτρης Οικονόμου

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Τσονόπουλος

Βοηθός Σκηνοθέτη: Θαλεια Χαραρά

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Γιάννης Βούρος

Πρωταγωνιστεί: Η Νταίζη Σεμπεκοπούλου

Μουσική σύνθεση: Στάθης Σούλης

Στο Πιάνο: Η Δευτερεβου Κατερίνα

Σχεδιασμός φωτισμών: Ελεθερία Ντεκώ

Κοστούμια: Miltos Couture

Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Sugahtank

Μακιγιάζ: Άννα-Μαρία Κορύζη

Οργάνωση Παραγωγής: Θεατρική Εταιρεία Artnoir

Δημόσιες σχέσεις: Αλέξανδρος Ασκοτίρης