Λίγο ο καιρός που δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα είναι καλοκαιρινός ή ανοιξιάτικος, λίγο η χθεσινή ημέρα των επαναληπτικών εκλογών, λίγο το ότι η εβδομάδα μόλις ξεκίνησε και είναι ακόμα Δευτέρα, είναι αρκετοί λόγοι για να αναζητήσετε ωραία στέκια, όπου θα μπορέσετε να βρεθείτε, να τα πείτε και να τα πιείτε με τους φίλους σας.

Ακολουθούν πέντε ωραίες διευθύνσεις στην πόλη, όπου η χαλαρή ατμόσφαιρα, το προσεγμένο περιβάλλον και τα ωραία ποτά και cocktails συνθέτουν το ιδανικό σκηνικό γι αυτό που αναζητάτε.

Barrett

Από τα πιο δημοφιλή στέκια στου Ψυρρή (Πρωτογένους 11), τόσο για την urban αισθητική και την πιο χαλαρή και εναλλακτική φιλοσοφία του, όσο και για τις ωραίες μουσικές και τα ψαγμένα parties. Στο πατάρι του απολαύστε cozy στιγμές και θαυμάστε έργα ντόπιων και ανερχόμενων καλλιτεχνών που εκτίθενται κατά καιρούς στο χώρο.

The Clumsies

Το The Clumsies, στην οδό Πραξιτέλους, ένα από τα καλύτερα μπαρ του κόσμου, φιλοξενείται σε ένα επιβλητικό διατηρητέο κτίριο και φέρει αρώματα και μνήμες «παλιάς καλής Αθήνας». Από το 1900 και μέχρι πρόσφατα, το οινομαγειρείο «Δωρίς» έγραψε τη δική του ιστορία εδώ και αποτέλεσε γευστικό «σπίτι» των μυημένων Αθηναίων, κάτι που ως φιλοσοφία και διάθεση φιλοξενίας ακολουθούν και οι «The Clumsies».

Barreldier

Φημίζεται για τα παλαιωμένα cocktails –Barreldier στα ελληνικά σημαίνει ο δρόμος του βαρελιού– και την ευρωπαϊκή ατμόσφαιρα που έφερε στο κέντρο της Αθήνας, στην στοά Μπολάνη λίγα βήματα από το Σύνταγμα.

Ξεχωρίζει, επίσης, για την ιδιαίτερη αγάπη και την αφοσίωση που δείχνει ο Mario Basso –ο άνθρωπος-κλειδί πίσω από την μπάρα– σε αυτό που κάνει. Πρωταγωνιστής εδώ δεν είναι άλλος από τα εξαιρετικά και προσεγμένα cocktails με αποστάγματα που ωριμάζουν σε βαρέλι, καθώς και τα χειροποίητα bitters και σιρόπια του Mario.

Noel

Με όνομα που παραπέμπει στην αγαπημένη εποχή όλων (τουλάχιστον των περισσότερων), μικρών και μεγάλων, κερδίζει επάξια τον τίτλο του πιο όμορφου, στεκιού στην πόλη. Η διακόσμησή του κάθε χρόνο από τις πιο ενδιαφέρουσες εικόνες που περιμένουμε να δούμε, η οποία καταφέρνει (πάντα) να μας ταξιδεύει σε μέρη ονειρικά.

Στο στέκι πίσω από την Πλατεία Αγίας Ειρήνης (Κολοκοτρώνη 59Β, Στοά Κουρτάκη) που κάθε μέρα του χρόνου είναι Χριστούγεννα, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στα ενδιαφέροντα cocktails και το απολαυστικό του brunch.

CV Distiller

Ένα μπαρ με μεγάλη εξειδίκευση και γνώσεις στο ουίσκι στην καρδιά της πόλης (Χατζηγιάννη Μέξη 7, πίσω από το Χίλτον). Μια αξιοζήλευτη κάβα, από τις πιο πλήρεις σε ολόκληρη την πόλη, με εξεζητημένες και σπάνιες επιλογές σε μαλτ ουίσκι, φιλοξενεί φίνα αποστάγματα από διάφορες περιοχές του κόσμου όπως Σκωτία, Ιρλανδία, Ιαπωνία κ.α.

Αυτό που θα σας κερδίσει, επιπλέον, στο CV ο εξαιρετικής αισθητικής χώρος με την υπέροχη ατμόσφαιρα, την εντυπωσιακή μπάρα και τις ωραίες μουσικές.