Βγείτε για μια βόλτα στην Αθήνα με… πολιτιστική χροιά και γεμίστε το διήμερο που ακολουθεί με ευχάριστες δραστηριότητες εντελώς δωρεάν.

Μια έκθεση ασπρόμαυρων φωτογραφιών αλλά και μία που αφορά σε σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους, χαράκτες και γλύπτες, η παρουσίαση ενός παιδικού παραμυθιού και ένα φόρουμ για την εξέλιξη της μουσικής δωματιού πρωταγωνιστούν στην ατζέντα του Σαββατοκύριακου.

Ομαδική έκθεση φωτογραφίας

Yannick Paquet- Belgium

Φωτογράφοι από όλο τον κόσμο θα εκθέσουν τις φωτογραφίες τους σε μία έκθεση που εγκαινιάζεται στις 4 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως τις 16 του μήνα στη Blank Wall Gallery, επί της Φωκίωνος Νέγρη. Η έκθεση έχει ως βασικό της άξονα το άσπρο- μαύρο, γι αυτό και όλα τα έργα των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν θα είναι ασπρόμαυρα. Η θεματολογία είναι ποικίλα με τον κάθε καλλιτέχνη να επιλέγει το κλικ που τον εκφράζει περισσότερο. Σάββατο: 12.00-14.30.

Παρουσίαση παιδικού βιβλίου

Το απόγευμα του Σαββάτου στις 17.45, στο Μουσείο Μπενάκη Παιχνιδιών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του παιδικού βιβλίου της Ελένης Γερουλάνου, σε εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή, «Ένας αρκούδος μια φορά». Το τρυφερό αυτό παραμύθι ζωντανεύει περισσότερα από 240 παιχνίδια από τη συλλογή της Μαρίας Αργυριάδη, τα οποία εκτίθενται στο μουσείο.

Έκθεση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Στο φουαγιέ του ισογείου του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης έως την Κυριακή 13 Ιανουαρίου (18.00-22.00) θα φιλοξενείται για πρώτη φορά στην πόλη η έκθεση της Πινακοθήκης Μοσχανδρέου «Τρεις γενιές Ελληνικής Ζωγραφικής – Χαρακτικής – Γλυπτικής». Η έκθεση αποτελείται από 125 έργα σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών (ζωγράφοι, χαράκτες, γλύπτες).

Φόρουμ χάλκινων πνευστών στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας

Το μεσημέρι του Σαββάτου στις 14.00 το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, στο πλαίσιο του τακτικού μαθήματος μουσικής δωματίου, διοργανώνει ένα φόρουμ χάλκινων πνευστών, με θέμα την εξέλιξη της μουσικής δωματίου. Ομιλήτρια του φόρουμ θα είναι η Ίρις Λουκά, βιολίστρια, μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ του Ιονίου Πανεπιστημίου.