Ποιος δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη μαγική Πόλη του Φωτός αυτή τη στιγμή; Να απολαμβάνει μια κούπα ζεστή σοκολάτα σε κάποιο από τα χαρακτηριστικά, παριζιάνικα cafe- bistrot; Να δοκιμάζει λαχταριστά γλυκά, έτσι όπως μόνοι οι Γάλλοι ξέρουν να φτιάχνουν; Να ταξιδεύει με jazz και κλασικές μελωδίες; Γράφει η Ελπίδα Πιτάκη Ανακαλύψαμε, έξι στέκια στην πόλη που κρύβουν το… Παρίσι μέσα τους. Δοκιμάσαμε τα ροφήματά τους, γευτήκαμε τα εκπληκτικά γλυκά τους, αφουγκραστήκαμε την ιδιαίτερη ατμόσφαιρά τους και σας τα προτείνουμε για ένα νοητό ταξίδι στην ονειρική, ευρωπαϊκή μεγαλούπολη.

Lotte

lotte_newsbeastΛιλιπούτειο και χρωματιστό, θυμίζει αντίστοιχης φιλοσοφίας παριζιάνικα μαγαζιά, που σε κερδίζουν αμέσως με τη γουστόζικη διακόσμηση και το παιχνιδιάρικο περιβάλλον τους. Το Lotte cafe- bistrot, στην περιοχή της Ακρόπολης, θα γίνει σίγουρα σημείο αναφοράς κυρίως των οπαδών του ρομαντισμού. Περισσότερες πληροφορίες για το Lotte εδώ.

Πορτατίφ

Portatif new_newsbeastΜε παριζιάνικες πινελιές στη διακόσμησή του, το Πορτατίφ στο Κολωνάκι αποτελεί ιδανική επιλογή για ζεστή σοκολάτα (παρασκευάζονται από κανονική λιωμένη σοκολάτα και όχι σκόνη) συνοδεία κάποιου από τα λαχταριστά γλυκά του, δια χειρός του ιδιοκτήτη του και ζαχαροπλάστη Τάσου Λύτρα. Σε καθημερινή βάση παρασκευάζονται στην κουζίνα του Πορτατίφ γλυκά ημέρας, ενώ υπάρχουν και κάποιες σταθερές αξίες. Δες εδώ τι αξίζει να δοκιμάσεις στο Πορτατίφ.

Grain Espresso Bar

grain_newsbesatΓαλλικές μουσικές, ποιοτικός καφές, ενημερωμένη κάβα με επιλεγμένα ουίσκι και κονιάκ, στο μικρό, ζεστό και ατμοσφαιρικό cafe γαλλικής αισθητικής Grain Espresso Bar, στο Κολωνάκι. Ο χώρος ξεχωρίζει για τη vintage και ζεστή ατμόσφαιρά του. Ενημερώσου για το Grain εδώ.

Paul

paul_newsbeastΗ φημισμένη boulangerie-patisserie της Γαλλίας δεν χρειάζεται συστάσεις. Στην Αθήνα διαθέτει τρία καταστήματα (κέντρο, Γλυφάδα, Κηφισιά) όπου μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση… Γαλλίας. Μάλιστα τα προϊόντα της (κρουασάν, κις, μακαρόν κ.α.) παρασκευάζονται σύμφωνα με παραδοσιακές και διαχρονικές γαλλικές συνταγές. Ανακάλυψε εδώ τι άλλο θα βρεις στο Paul.

Petit Fleur

petit fleur_Το τραγούδι «Petite Fleur» σε μουσική του Sidney Bechet, ενέπνευσε τους ιδιοκτήτες του παριζιάνικου Petit Fleur να ονομάσουν το καθιερωμένο, πλέον, στέκι στο Κολωνάκι. Μικροσκοπικό και cozy, ξεχωρίζει για τη φίνα αισθητική και τη γαλλική ατμόσφαιρα με μουσική από το πικάπ που παίζει jazz και κλασικές μελωδίες καθώς και soundtracks ταινιών. Φημίζεται για τη μεγάλη γκάμα σε ροφήματα σοκολάτας. Petit Fleur θα βρεις επίσης σε Χαλάνδρι και Κηφισιά. Μάθε γιατί το Petit Fleur στο Κολωνάκι και το δικό σου αγαπημένο στέκι εδώ.

Σοκολάτα

sokolata_newsbeastΑυθεντική σοκολατερί στο κέντρο της Αθήνας, που σερβίρει ροφήματα μόνο με σοκολάτα Valhrona. Η ζεστή ατμόσφαιρα και το φιλικό της περιβάλλον σε μεταφέρουν κάπου στο Marais, την πανέμορφη συνοικία του Παρισιού. Η επιλογή πραγματοποιείται ανάμεσα στις 19 προτάσεις του καταλόγου, άλλες με πιο γλυκές και αρωματικές και άλλες πιο πικρές και αυστηρές νότες. Στα συν τα σπιτικά γλυκά, τα αλμυρά και τα γλυκά σνακ. Info Δευτέρα- Παρασκευή: 08.00-23.00, Σάββατο: 09.00-23.00, Κυριακή: 11.00-22.00 Βουλής 35 & Απόλλωνος 7, Σύνταγμα Τηλ. 2130 302290

  • Για περισσότερα καφέ στην πόλη μπες στο greekguide.com