Η Αθήνα είναι πλέον γεμάτη με φούρνους και ζαχαροπλαστεία που ξετρυπώνουν από παντού. Ωστόσο, κάποια από αυτά εδώ και δεκαετίες διαπρέπουν, άλλα πάλι είναι «νεότερα» και ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή, και κάποια άλλα προτείνουν κάτι μοναδικό αποτελώντας μικρά μυστικά της πόλης. Ακολουθείστε  δέκα από τις αγαπημένες μας επιλογές και δοκιμάστε γλυκές κι αλμυρές αμαρτίες που θα σας κάνουν φανατικούς!

Zoe’s Premium Latteria

zoesΗ φιλοσοφία του παλιού γαλακτοπωλείου αναβίωσε μετά από την πρωτοβουλία της ιδιοκτήτριας Νατάσας Κουτσούκου και έφερε στο κέντρο της πόλης μια αυθεντική latteria. Μάθε γιατί πρέπει να επισκεφτείς τη Zoe’s Premium Latteria εδώ.

Takis Bakery

takis_bakeryΜικρός στο μέγεθος, αλλά μεγάλος στη φήμη του, ο φούρνος του Τάκη, κοντά στην Ακρόπολη, δελεάζει με τις μυρωδιές φρέσκου ζυμωτού ψωμιού και άλλων εδεσμάτων. Δες τι θα δοκιμάσεις εδώ.

Μέλισσα

melissaΣυνώνυμα της υψηλής ποιότητας, τα γλυκά του ζαχαροπλαστείου Μέλισσα, που λειτουργεί από το 1925, θα σας κάνουν να φτάσετε μέχρι το Περιστέρι. Οι γλυκές αμαρτίες που θα σε κάνουν fan, εδώ.

LUKUΜΑΔΕΣ

loukoumadesΟι κλασικοί, αγαπημένοι σε όλους στρογγυλοί λουκουμάδες είναι και οι πρωταγωνιστές του LUKUΜΑΔΕΣ, στην οδό Αιόλου (πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι-Αθήνα). Με βασικά χαρακτηριστικά τους την απλότητα, τη φρεσκάδα και την αυθεντικότητα βάζουν σε πειρασμό μικρούς και μεγάλους με τη λαχταριστή γεύση και την προκλητική εμφάνισή τους. Δες γιατί θα «κολλήσεις», εδώ.

Πάβλοβα-Ό,τι καλυτερο

pavlovaΤο sweet corner-daily cafe του Κολωνακίου που ειδικεύεται στην παραγωγή της πάβλοβας έχει κατορθώσει να διατηρεί ένα φανατικό κοινό. Μάθε τα μυστικά αυτού του sweet corner εδώ.

Βάρσος

varsosΚλασικό στέκι όσων νοσταλγούν τα παλιά, ο Βάρσος στην Κηφισιά είναι ένα από τα πιο παραδοσιακά ζαχαροπλαστεία-γαλακτοπωλεία της Αθήνας, με μια ιστορία που ξεκινά το 1892. Δες γιατί τις Κυριακές θα δίνεις ραντεβού εδώ.

Αφοί Ασημακόπουλοι

asimakopouloiΜε την τρίτη γενιά ιδιοκτητών να βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης, το ζαχαροπλαστείο Αφοί Ασημακόπουλοι, επί της Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της πόλης, λειτουργεί από το 1915 και δικαίως θεωρείται το παλαιότερο της Αθήνας. Μάθε γιατί φημίζεται το συγκεκριμένο ζαχαροπλαστείο εδώ.

Le Greche

le gracheΌσοι αγαπάτε το ιταλικό παγωτό έχετε ένα λόγο παραπάνω να έρχεστε στο κέντρο. Το Le Greche είναι ό,τι καλύτερο για να μυηθείτε στο Italian style παγωτό και γλυκό. Βρες τα πάντα για το Le Greche εδώ.

Ζαχαροπλαστείο Χατζή

xatzis2Έπειτα από έναν ολόκληρο αιώνα παρουσίας στη Θεσσαλονίκη, τα ζαχαροπλαστεία Χατζής κατέβηκαν στην καρδιά της Αθήνας το 2008, ανοίγοντας το πρώτο τους κατάστημα στην οδό Μητροπόλεως στο Σύνταγμα. Μαζί τους έφεραν και την ανατολίτικη αύρα τους, μέσα από σιροπιαστές δημιουργίες, όπως χανούμ μπουρέκ, μπακλαβά, εκμέκ, κανταΐφι με καϊμάκι, βεζύρ παρμάκ, σεκέρ παρέ και σάμαλι. Δες γιατί θα γίνει το αγαπημένο σου, εδώ.

Στην Amandine

amandineΜία πεντανόστιμη αίσθηση Γαλλίας στην καρδιά της Αθήνας δίνει η Amandine, προσφέροντας χειροποίητα bagels, ολόφρεσκες σαλάτες και λαχταριστά γλυκά λίγα μόλις βήματα από την πλατεία Συντάγματος. Ανακάλυψε αυτό το μυστικό, εδώ.

  • Αν θέλετε ακόμα περισσότερες προτάσεις από φούρνους και ζαχαροπλαστεία που ξεχωρίζουν στην πόλη, βρείτε τα όλα εδώ.