Το 2023 πλησιάζει στο τέλος του και οι προετοιμασίες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, για τους περισσότερους, έχουν ήδη ξεκινήσει.

Αν έχετε στερέψει από ιδέες για το τι μπορείτε να προσφέρετε ως ορεκτικό, επισκεφτείτε κάποιο από τα παντοπωλεία που ακολουθούν και προμηθευτείτε εκλεκτά προϊόντα από διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Μιράν

παστουρμάς στο Μιράν

Ο παραδοσιακός παστουρμάς και το σουτζούκι του, έχουν κάνει τη φήμη του να ξεπεράσει τα σύνορα της Αθήνας. Ο λόγος για το αλλαντοπωλείο Μιράν, που λειτουργεί επί της Ευριπίδου (νο 45) στο κέντρο της Αθήνας. Εδώ, θα βρείτε, επίσης, μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και τυριά μικρών ελληνικών εργαστηρίων.

Τυροκομείο Κωσταρέλου

Το Τυροκομείο Κωσταρέλου στο Κολωνάκι (Πατριάρχου Ιωακείμ 30-32), συνδυάζει το ελληνικό ντελικατέσεν και το σύγχρονο παντοπωλείο με ένα μοναδικό χώρο εστίασης. Εδώ θα βρείτε όλη τη σειρά τυροκομικών προϊόντων Κωσταρέλου, τη βραβευμένη φέτα, τα φημισμένα γιαούρτια, τις κρέμες -όλα από ελληνικό φρέσκο γάλα- και επιλεγμένα παραδοσιακά προϊόντα απ’ όλη την Ελλάδα.

Αραπιάν

Στην οδό Ευριπίδου (νο 41), στο κέντρο της Αθήνας, το Αραπιάν γράφει τη δική του ιστορία γεύσης από το 1922, και σήμερα φημίζεται κυρίως για τον παστουρμά του που από μπούτι ή μπριζόλα. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν «τόσο δα» θησαυρό, όπου θα εφοδιαστείτε με ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα όπως σουτζούκι, παστουρμά, καβουρμά, νόστιμα αλλαντικά και τυριά  από τα οποία φημισμένα είναι το κασέρι Ξάνθης και το γιδοτύρι Νάουσας.

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη

Εκτός από τον περίφημο παστουρμά του, τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε σε κάποια από τις δημοφιλείς προτάσεις του στο χώρο του μεζεδοπωλείου, επιπλέον εδώ θα βρείτε ντόπια είδη παντοπωλείου, όπως προϊόντα από κράνο, χειροποίητα ζυμαρικά από την Ξάνθη, οξύρρυγχο, καπνιστό σολομό και μια απίθανη συλλογή τυριών που περιλαμβάνει γιδοτύρι, κατσικίσιες και αγελαδινές γραβιέρες, τυριά άλμης, κασέρι Ξάνθης και παλαιωμένα τυριά από όλη την Ελλάδα.

1001 Γεύσεις

Σημείο συνάντησης γεύσεων, τόσο από την Ελλάδα όσο και από κάθε άλλη γωνιά του κόσμου, το 1001 Γεύσεις, στην είσοδο της Βαρβάκειου αγοράς, διαθέτει μια μεγάλη ενημερωμένη γκάμα από εξαιρετικά, ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα