Το διάσημο νορβηγικό συγκρότημα Α-ha θα δώσει συναυλία στο Crocus Siti Hall της Μόσχας στις 22 Νοεμβρίου του 2019, όπου θα παρουσιάσει τις επιτυχίες του άλμπουμ τους «Hunting High And Low», το οποίο το έκανε παγκοσμίως γνωστό πριν από 33 χρόνια, ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του διεθνούς πρακτορείου SAV Entertainment.

«Θα είναι μια συναυλία που δεν θα μοιάζει με καμία άλλη από αυτές που έχουμε δώσει», δήλωσε ο κιθαρίστας και βασικός δημιουργός του Α-HΑ Πολ Βάακταρ Σαβόι και πρόσθεσε: «Θα μπορέσετε νοερά να μεταφερθείτε στην περίοδο εκείνη που γράφτηκε αυτό το άλμπουμ. Τότε ζούσαμε σ’ ένα πολύ μικρό διαμέρισμα στο Λονδίνο και 24 ώρες το εικοσιτετράωρο γράφαμε αυτά τα τραγούδια. Στο Hunting High And Low εντάξαμε όλες μας τις φιλοδοξίες, πιστεύοντας ότι αυτή ήταν η μοναδική μας ευκαιρία».

Οι διοργανωτές υποσχέθηκαν ότι στη συναυλία των Α-ha στη Μόσχα θα ακουσθεί και η μεγάλη επιτυχία τους στα μέσα της δεκαετίας του 1980 «Take On Me», η οποία μετά τη δεύτερη και τρίτη εκδοχή της το 1984-1985 οδήγησε το ποπ συγκρότημα στην πρώτη θέση του αμερικανικού Billboard.

«Πριν βγάλουμε αυτόν τον δίσκο, είχαμε βγάλει τόσες εκδοχές των τραγουδιών που περιείχε! Σε αυτές είχαμε τόσες ιδέες τις οποίες λέμε να τις αξιοποιήσουμε σε αυτή τη συναυλία», λέει ο Βάακταρ Σαβόι. «Όταν γράφαμε το Hunting High And Low ήταν κάτι το αφάνταστα ελκυστικό και εκτός των άλλων, ήταν πολύ καθοριστικό για την περαιτέρω πορεία μας. Γι αυτόν ακριβώς το λόγο το να επιστρέψουμε σε αυτά τα τραγούδια τριάντα χρόνια μετά, είναι μια ελεύθερη παρόρμηση και όχι μια υποχρέωση. Θέλω απλά να βγάλω τη σκόνη από τους παλιούς συνθεσάιζερ», δηλώνει ο κιθαρίστας και πιανίστας Μάγκνε Φουρουχόλμεν, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Το ποπ συγκρότημα A-ΗA ιδρύθηκε το 1982 στο Όσλο. Ο Βάακταρ Σαβόι, ο Φουρουχόλμεν, όπως και ο κιθαρίστας Μόρτεν Χάρκετ έγιναν διάσημοι αφότου κυκλοφόρησε ο δίσκος τους Hunting High And Low το 1985. Το συγκρότημα βίωσε αρκετές διασπάσεις, αλλά επανενώθηκε για μια ακόμη φορά το 2015. Στο ενεργητικό του έχει 10 δίσκους με συνολικές πωλήσεις που ανέρχονται σε 55 εκατομμύρια αντίτυπα.