Οι καλύτεροι εν ζωή ηθοποιοί στα 80 τους είναι όλοι έμπειροι βετεράνοι του Χόλιγουντ, που γεννήθηκαν το 1939 ή και νωρίτερα. Νικητές βραβείων Όσκαρ -κάποιοι από αυτούς για πολλαπλές φορές- αποτελούν στην κυριολεξία θρύλους της μεγάλης, αλλά και της μικρής οθόνης, καθώς και από τους καλύτερους ηθοποιούς στην ιστορία του κινηματογράφου, σύμφωνα με το ranker.com.

Μάικλ Κέιν- 88 ετών

Μάικλ Κέιν

Ο Μάικλ Κέιν γεννήθηκε ως Maurice Joseph Micklewhite στο Λονδίνο. Άφησε το σχολείο σε ηλικία 15 ετών και ασχολήθηκε με δουλειές της εργατικής τάξης προτού ενταχθεί στον βρετανικό στρατό και υπηρετήσει στην Κορέα. Με την επιστροφή του στην Αγγλία, στράφηκε προς το θέατρο και έπιασε δουλειά ως βοηθός διευθυντή σκηνής. Υιοθέτησε το όνομα του Κέιν κατόπιν συμβουλής του ατζέντη του, παίρνοντας το από μια μαρκίζα που διαφήμιζε την ταινία «Η ανταρσία του Κέιν» (1954). Έχει εμφανιστεί σε περισσότερες από 130 ταινίες σε μια καριέρα έξι δεκαετιών και θεωρείται σύμβολο του βρετανικού κινηματογράφου. Από τον Φεβρουάριο του 2017, οι ταινίες στις οποίες έχει εμφανιστεί έχουν εισπράξει πάνω από 7,8 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, ενώ ο ίδιος κατατάσσεται στο Νο. 20 στη λίστα με τα αστέρια του box office με τις υψηλότερες εισπράξεις. Σήμερα είναι 88 ετών.

Μόργκαν Φρίμαν- 84 ετών

Μόργκαν Φρίμαν

Γεννημένος την 1η Ιουνίου του 1937 ο Μόργαν Φρίμαν, πια, είναι ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους και επιτυχημένους Αμερικανούς ηθοποιούς. Είναι γνωστός για τους διάφορους ρόλους του σε μια μεγάλη ποικιλία κινηματογραφικών ειδών, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του που εκτείνεται σε περισσότερες από πέντε δεκαετίες, έχει λάβει πολλές διακρίσεις. Ο Φρίμαν κέρδισε το Όσκαρ Β’ Ανδρικού Ρόλου το 2005 με το «Million Dollar Baby« (2004) και έχει λάβει υποψηφιότητες για Όσκαρ για τις ερμηνείες του στα «Street Smart« (1987), «Driving Miss Daisy« (1989), «The Shawshank Redemption« (1994) και «Invictus« (2009). Έχει, επίσης, κερδίσει Χρυσή Σφαίρα και Βραβείο Screen Actors Guild.

Κλιντ Ίστγουντ- 91 ετών

Κλιντ Ίστγουντ

Ο Κλίντον Ίστγουντ Τζούνιορ (γεννημένος στις 31 Μαΐου 1930) έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά Western Rawhide. Η καριέρα του, ωστόσο, εκτοξεύτηκε με τον ρόλο του ως «Man with No Name» στην «Dollars Trilogy» των Spaghetti Western του Ιταλού σκηνοθέτη Sergio Leone στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Θρυλικός ήταν και ο αντιήρωας μπάτσος Χάρι Κάλαχαν, που ερμήνευσε, ο 91χρονος σήμερα, Ίστγουντ, στις πέντε ταινίες «Dirty Harry» κατά τη διάρκεια των δεκαετιών του 1970 και του 1980. Οι διακρίσεις του περιλαμβάνουν τέσσερα Βραβεία Όσκαρ, τέσσερα Βραβεία Χρυσής Σφαίρας, τρία Βραβεία Σεζάρ και ένα Βραβείο Ζωής Επιτεύγματος AFI.

Τζέιμς Ερλ Τζόουνς- 90 ετών

Τζέιμς Ερλ Τζόουνς

Ο Τζέιμς Ερλ Τζόουνς (γεννημένος στις 17 Ιανουαρίου του 1931) είναι Αμερικανός ηθοποιός του οποίου η καριέρα εκτείνεται σε περισσότερες από επτά δεκαετίες. Έχει περιγραφεί ως «ένας από τους πιο διακεκριμένους και ευέλικτους ηθοποιούς της Αμερικής για τις ερμηνείες του στον κινηματογράφο, το θέατρο και την τηλεόραση, και «ένας από τους μεγαλύτερους ηθοποιούς στην αμερικανική ιστορία». Από το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ το 1957, έχει παίξει σε πολλά έργα του Σαίξπηρ, όπως ο Οθέλλος, ο Άμλετ, ο Κοριολανός και ο Βασιλιάς Ληρ. Αυτό για το οποίο, ωστόσο, τον γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι για το ότι δάνεισε τη φωνή του στον θρυλικό Darth Vader από το Star Wars.

Ντόναλντ Σάδερλαντ- 86 ετών

Ντόναλντ Σάδερλαντ

Ο Καναδός ηθοποιός Ντόναλντ Σάδερλαντ στα 86 του μετρά περισσότερα από 55 χρόνια κινηματογραφικής πορείας. Έχει προταθεί για οκτώ Βραβεία Χρυσής Σφαίρας, κερδίζοντας δύο για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Citizen X» (1995) και «Path to War» (2002). Έχοντας το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ αλλά και στην αντίστοιχη καναδική εκδοχή της, έλαβε επίσης ένα Καναδικό Όσκαρ για τη δραματική ταινία «Threshold» (1981). Πολλοί κριτικοί κινηματογράφου και μέσα ενημέρωσης τον ανέφεραν ως έναν από τους καλύτερους ηθοποιούς που δεν έχουν λάβει ποτέ υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ωστόσο, το 2017, έλαβε Τιμητικό Βραβείο Όσκαρ για τη συνεισφορά του στον κινηματογράφο και το 2021, κέρδισε το τηλεοπτικό βραβείο Critics’ Choice Καλύτερου Β’ Ανδρικού Ρόλου για τη δουλειά του στη μίνι σειρά του HBO «The Undoing» (2020).

Τζακ Νίκολσον- 84 ετών

Τζακ Νίκολσον

Από τους πιο εμβληματικούς ηθοποιούς της γενιάς του, ο Τζακ Νίκολσον, στα 84 έτη του σήμερα απολαμβάνει την επιτυχία και τη δόξα της 50χρονης και πλέον καριέρας του. Με μια ευρεία γκάμα ερμηνειών στο ιστορικό του, έχει κερδίσει πολλές διακρίσεις σε όλη του την πορεία, ενώ είναι ο άνδρας ηθοποιός με τις περισσότερες υποψηφιότητες Όσκαρ, από τις οποίες κατάφερε να κερδίσει τις τρεις.

Τζιν Χάκμαν- 91 ετών

Σε μια καριέρα που διήρκεσε περισσότερες από έξι δεκαετίες, ο Τζιν Χάκμαν έχει κερδίσει δύο βραβεία Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα βραβείο Screen Actors Guild και δύο βραβεία BAFTA.

Ρόμπερτ Ντυβάλ- 90 ετών

Ρόμπερτ Ντυβάλ

Γεννημένος στις 5 Ιανουαρίου του 1931, ο Ρόμπερτ Ντυβάλ ασχολείται με τον κινηματογράφο για περισσότερο από 70 χρόνια. Με τις εκπληκτικές του ερμηνείες -ανάμεσα σε αυτές και αυτή στο Νονό– κατάφερε να λάβει ένα Όσκαρ, τέσσερις Χρυσές Σφαίρες, ένα Βραβείο BAFTA, δύο βραβεία Primetime Emmy και ένα Βραβείο Screen Actors Guild.

Άντονι Χόπκινς- 83 ετών

Άντονι Χόπκινς

Στα 83 του ο Άντονι Χόπκινς κατάφερε να γράψει ιστορία στο θεσμό των Όσκαρ, καθώς πρόκειται για τον μεγαλύτερο σε ηλικία εν ζωή ηθοποιό που απέσπασε το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Πατέρας». Το 1993 ανακηρύχθηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ για τις υπηρεσίες του στις τέχνες, ενώ από το 2003 διαθέτει και το δικό του αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ.

Ντάστιν Χόφμαν- 84 ετών

Σε νεαρή ηλικία ο Χόφμαν ήξερε ότι ήθελε να σπουδάσει στις τέχνες και μπήκε στο Ωδείο Μουσικής του Λος Άντζελες. Αργότερα αποφάσισε να ασχοληθεί με την υποκριτική, για την οποία εκπαιδεύτηκε στο Pasadena Playhouse στο Λος Άντζελες. Η πρώτη του θεατρική παράσταση ήταν το 1961, «A Cook for Mr. General», στο ρόλο του Ριτζίνσκι. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εμφανίστηκε σε αρκετούς γκεστ ρόλους σε τηλεοπτικές εκπομπές όπως οι «Naked City» και «Defenders». Την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ την κέρδισε με τον πρωτοποριακό ρόλο του ως Μπέντζαμιν Μπράντοκ στην εμβληματική ταινία του Μάικ Νίκολς The Graduate (1967).