Μετά την τεράστια επιτυχία του «The Dark Knight» και το ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που κέρδισε παγκοσμίως, η Warner Bros άφησε τον σκηνοθέτη Κρίστοφερ Νόλαν να κάνει το πάθος του, το Inception -αν και ομολογουμένως τα περισσότερα έργα πάθους δεν έχουν γενικά προϋπολογισμό 160 εκατομμύρια δολάρια!

Η μπερδεμένη αλλά συναρπαστική ταινία, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2010, τελικά έβγαλε τα έξοδά της κερδίζοντας περισσότερα από 800 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως. Εδώ είναι μερικά πράγματα που ίσως δεν γνωρίζετε για την ταινία.

Ο Κρίστοφερ Νόλαν φλέρταρε με την ιδέα να κάνει το Inception ταινία θρίλερ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν αρχικά σκέφτηκε την ιδέα του Inception στις αρχές της δεκαετίας του 2000, αφού τελείωσε την παραγωγή του Insomnia. Και, όπως αναφέρει το mentalfloss.com, φλέρταρε εντόνως με το ενδεχόμενο να κάνει το Inception μια ταινία τρόμου.

Όλο το κάστ επιλέχθηκε βάσει του Λεονάρντ Ντι Κάπριο

Ο Νόλαν ήξερε ότι ήθελε τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο για τον ρόλο του Κόμπ, οπότε σύμφωνα με τον ίδιο, «Προσπαθούσαμε απλώς να βάλουμε τους καλύτερους ανθρώπους που μπορούσαμε να βρούμε εκείνη την εποχή, οι οποίοι θα έμοιαζαν η σωστότερη επιλογή για να πλαισιώσουν τον Λεονάρντο και δεν θα τον έκαναν να φαίνεται νεότερος».

Η Έλεν Πέιτζ δεν πέρασε από ακρόαση για το ρόλο της

Η Έλενα Πέιτζ (σήμερα Έλιοτ Πέιτζ) συναντήθηκε με τον Νόλαν για κάτι που δεν είχε καμία σχέση με την ταινία. Την επόμενη εβδομάδα, της ζητήθηκε να διαβάσει το σενάριο του Inception -σε ένα γραφείο και όχι στο σπίτι της. Αγάπησε αμέσως τον χαρακτήρα και ο Νόλαν της έδωσε το ρόλο.

Η ελληνική μυθολογία και η ιστορία της Αριάδνης ενέπνευσαν τον Νόλαν

Η ιστορία της Αριάδνης, κόρης του βασιλιά Μίνωα, και η σχέση της με τον Θησέα και τον λαβύρινθο του Μινώταυρου, αποτέλεσε έμπνευση για τον Νόλαν. Στην ταινία, ο λαβύρινθος που σχεδιάζει η Αριάδνη για τη δοκιμή του Κόμπ (Λεονάρντο Ντι Κάπριο) μοιάζει πολύ με πίνακες του λαβύρινθου του Μινώταυρου. Ο Νόλαν, μάλιστα, αναγνωρίζει αυτή τη σύνδεση λέγοντας ότι «Ήθελα να βοηθήσω το κοινό να καταλάβει τη σημασία του λαβύρινθου», αναφέρει το mentalfloss.com.

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο

Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν σε διάφορα σημεία ανά τον κόσμο όπως τα Bedfordshire στην Αγγλία, Calgary στην Αλμπέρτα, Μαρόκο, Τόκιο, Λονδίνο και Λος Άντζελες. Συνολικά, τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε έξι διαφορετικές χώρες.