Ο Έρικ Αντρέ δεν σκέφτηκε να μιλήσει για την αστυνομική αυθαιρεσία και τον ρατσισμό που ελλοχεύει στην αμερικανική κοινωνία στον απόηχο της δολοφονίας Φλόιντ.

Το έκανε για το πρώτο σπέσιαλ stand up comedy του για το Netflix πολύ πριν συμβούν όλα τα τραγικά με τον Φλόιντ και τις ταραχές που θα ξεσπούσαν.

Ο τουλάχιστον ιδιαίτερος κωμικός κατέφτασε στην πλατφόρμα στις 23 Ιουνίου με το «Έρικ Αντρέ: Νομιμοποιήστε τα Όλα!», για να μας χαρίσει γέλιο με νόημα. Γέλιο εκεί που κανονικά θα έπρεπε να υπάρχει κλάμα.

Πενήντα λεπτά αστείου σφυροκοπήματος θα δεις, με τον Έρικ Αντρέ στη σκηνή της Νέας Ορλεάνης τον Νοέμβριο του 2019 σε μια πικρή κωμωδία που ήταν λες προφητική.

Ο Αντρέ είναι πολύ γνωστός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, καθώς τα κωμικά του σόου έχουν πάντα πολιτικές προεκτάσεις και κατορθώνει να μιλήσει πολιτικά ακόμα και μέσα στις εξαλλοσύνες του.

Την ώρα που θέλει να κατέβει για πρόεδρος των ΗΠΑ και να διώξει όλη την κυβέρνηση, στέλνει τον δούρειο ίππο του να εισβάλει μέσα στα τείχη του ρατσισμού της αμερικανικής κοινωνίας.

Η σύμπτωση του σόου και των ταραχών είναι τραγική, εκείνος όμως είχε ήδη αποφασίσει να μιλήσει για όλα αυτά. Αλλά και τα φαστ φουντ. Και το άλλο, το αγαπημένο του θέμα, που όπως το είπε γλαφυρά στο Entertainment Weekly: «Ετοιμαστείτε για αστεία με πέη στο Netflix!».

Αυτό κάνει όμως ο Αντρέ, συνδυάζει ακραίο πολλές φορές χιούμορ με πράγματα μεγάλα και σημαντικά, λες και οι ατάκες βγαίνουν αφιλτράριστες από το στόμα του. Το στόμα-πολυβόλο…